Personaladministratör till starkt växande byggföretag

Om jobbet

Är du en person som trivs med att arbeta administrativt med personalfrågor? Trivs du dessutom med att arbeta under stort eget ansvar? RA Bygg söker nu sin första renodlade personaladministratör som bland annat kommer ansvara för frågor och rutiner kopplade till administration, lön och arbetsrätt. Ta chansen redan idag, sök tjänsten som personaladministratör och bli del av RA Byggs stora tillväxtresa!

Information om uppdraget

Academic Work söker för RA Byggs en personaladministratör räkning. Behovet grundas i att RA Bygg i dagsläget befinner sig i en stark expansiv fas och behov av utökning av personalstyrkan finns. I dagsläget har RA Bygg sina lokaler vid Krokslätt i Mölndal men flyttar till helt nybyggda lokaler i Åby i mitten av 2017. På RA Bygg finns i dagsläget ingen renodlad avdelning för personaladministration. Du blir därmed den första personaladministratören vilket samtidigt innebär att du får stora möjligheter till inflytande sett till hur rollen bör utformas. Uppdraget sträcker sig initialt på 6 månader och du kommer inledningsvis arbeta tätt med ekonomichefen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RA Byggs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos RA Bygg. På kan möjlighet finnas att bli anställd direkt hos RA Bygg, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet samt att det finns ett fortsatt behov.

Arbetsuppgifter

Som personaladministratör kommer du få en bred roll med flera ansvarsområden. Till en början kommer du lägga stort fokus på att sätta dig in i den personalhandbok som finns i dagsläget och se över hur nya och gamla rutiner kring personaladministrationen kan utvecklas. I personalhandboken beskrivs exempelvis vilka avtal arbetsplatsen omfattas av, vilka arbetstider som gäller samt vilka rutiner som finns kring frånvaro. Därefter kommer du även att lägga fokus på att ge stöd till chefer och arbetare samt arbeta med övrig administration. Då du blir den första renodlade personaladministratören på RA Bygg får du goda möjligheter till inflytande i arbetsrollens utveckling.

Du kommer till exempel att:
 • Administrera sjukfrånvaro, semester etc.
 • Boka och administrera personalutbildningar
 • Ansvara för lönekörningar
 • Vara behjälplig i rekryteringsprocesser
 • Delta vid introduktion av nya medarbetare
 • Delta i frågor kopplade till kollektivavtal och arbetsmiljö
Tjänsten passar dig som trivs i en bred roll med flera ansvarsområden där du har många bollar i luften. Då RA Bygg befinner sig i en stark utvecklingsfas är du öppen för förändring. Du ser samtidigt chansen att få vara med och utveckla rollen i sig samt de administrativa rutinerna. Eftersom rollen medför många olika kontaktytor internt är du även intresserad av andra människor och har inget emot att stötta upp där behov finns. Tjänsten inleds med en introduktion tillsammans med VD och ekonomichef på RA Bygg där du bland annat introduceras till företaget och besöker anställda ute på byggen.

Vi söker dig som
 • Har en personalvetenskapligt inriktad utbildning från högskola, universitet eller yrkeshögskola
 • Har upp till två års arbetslivserfarenhet från heltidsarbete inom relevant bransch
 • Talar och skriver obehindrat på svenska för att kunna hantera intern administration och kommunikation
 • Har körkort
Det är meriterande om du specifikt har tidigare erfarenhet av arbete med frågor kring personal, lön, arbetsmiljö och arbetsrätt.

Som person planerar du samt organiserar och prioriterar effektivt i arbetet. Du har en god förmåga att bygga strukturer som även andra kan ta del av och arbeta utifrån. En del i detta är du samtidigt är noggrann och uppmärksam på detaljer i arbetet, dels då du kommer i kontakt med olika former av avtal och dels då du kommer arbeta med lönekörningar. Vidare tar du som person stort ansvar i det du gör och har en förmåga att själv driva ditt arbete framåt. Du är även kommunikativ i arbetet och arbetar bra med andra människor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid initialt 6 månader
 • Placering: Mölndal
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

RA Bygg är ett bygg- och byggserviceföretag som grundades 1992 och som i dagsläget verkar i Västsverige. Med flera spännande projekt på gång inom Storgöteborg befinner sig nu företaget i en stark tillväxtfas och fokuserar främst på byggnation och ombyggnation av industribyggnader, gemensamhetslokaler samt bostäder. Exempel på kunder är bland annat Göteborgs kommun, Swedavia samt Chalmers Studentbostäder. Klicka dig gärna in på RA Byggs hemsida och läs mer.