Nyexaminerad ingenjör sökes till traineeprogram för HSB Göteborg!

Om jobbet

Är du nyutexaminerad högskoleingenjör eller civilingenjör inom bygg eller fastighet och vill utvecklas i rollen som projektledare? HSB Göteborg tillsammans med Academic Work öppnar nu upp dörrarna för ett 9 månaders traineeprogram. Har du som ambition att arbeta med projektledning och viljan att utvecklas så är detta rätt tjänst för dig. Under traineeprogrammet kommer du få en unik inblick i HSB:s verksamhet och forskningsprojekt HSB Living Lab. Du kommer också att delta vid flertalet intressanta projekt och möten samtidigt som du har en handledare som stöttar och hjälper dig utvecklas framåt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för HSB Göteborgs räkning en ingenjör för ett unikt och nyutvecklat traineeprogram. HSB är en demokratisk idéburen organisation och en ledande aktör inom fastighetsbranschen i Sverige som strävar efter att arbeta hållbart och ta sitt ansvar för framtiden. HSB utvecklar bostäder för nya generationer med projekt som HSB Living Lab. Som trainee på HSB Göteborg kommer du att vara involverad i HSB Living Lab under hela traineetiden i allt från forskning och finansiering till ombyggnationer och förvaltning. Läs mer om HSB Living Lab på hemsidan HSB Living Lab.

Traineeprogrammet kommer att förse dig med kunskap om företaget och dess verksamhetsutövning. Du kommer delta i projekt av varierande natur som har tydlig anknytning till verkliga behov inom HSB. Du kommer att ha en handledare som finns till hands för att stödja dig i ditt vardagliga arbete. Som trainee kommer du använda dina teoretiska kunskaper och få chansen att nyttja dem i praktiken. Du kommer att få kavla upp ärmarna och vara med ute hos HSB:s kunder och utveckla deras verksamhet. Med eget driv, stort intresse och en positiv inställning till arbetet så kommer detta ge dig stora möjligheter att utvecklas på HSB en lång tid framöver.

HSB har en tydlig värdegrund och kultur som du som trainee kommer vara en del av. Värdegrunden förkortas som ETHOS: engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. Dessa värderingar utgör grunden för hela verksamheten och är styrande i alla beslut.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HSB:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till gbg03@academicwork.se. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos HSB Göteborg. HSB:s intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som deltagare i traineeprogrammet kommer du få ta del av ett skräddarsytt upplägg där tanken är att du ska få bred kunskap om HSB Göteborgs verksamhet och djup insikt om projektledning. Programmet är uppdelat i tre delar för att du ska få möjligheten att ta del av alla processer med syfte att lära dig så mycket som möjligt. Ett projekt som spänner över hela traineeprogrammet är HSB Living Lab där du kontinuerligt kommer att vara involverad i forskningsprojekten som bedrivs och kommer att bedrivas, förvaltningen av fastighetens samt bistå projektledaren i de ombyggnadsprojekt och det utvecklingsarbete som sker i labbet. Innan du påbörjar programmet kommer du få en övergripande introduktion där du framförallt kommer skugga en projektchef inom nyproduktion samt följa med både projektledare och förvaltare i HSB Living Lab.

DEL 1: NYPRODUKTION

Din främsta arbetsuppgift kommer vara som biträdande projektledare i projekt inom nyproduktion. Under de första veckorna kommer du att få en introduktion i hur arbetet går till för att säkerställa att du får en bra start. Målet är att du på sikt ska bli mer självständig och ta mer ansvar i dina arbetsuppgifter. Din handledare kommer stötta dig under programmets gång och se till att du får tillgång till all kunskap du behöver för att utvecklas.
Under del 1 kommer till exempel att biträda i förstudiearbete, projektering, byggledning, kontroll, slutbesiktning, inflytning, efterbesiktning och garantiarbeten. Under perioden kommer du också att få insikt i tidiga skeden i projekten vad gäller markanvisningar och konsortiearbete.

DEL 2: FÖRVALTNING OCH OMBYGGNAD

I denna del kommer du att arbeta med ombyggnadsprojekt och underhållsplanering. Dina arbetsuppgifter kommer till hälften bestå av att biträda ombyggnadsprojektledaren samt arbeta med underhållsplanering.
I del 2 kommer du till exempel att biträda i förstudiearbete av ombyggnadsprojekt, projektering, upprättande av förfrågningsunderlag, byggledning, slutrapportering- och besiktning, garantihantering och underhållsplanering. Under perioden kommer du också att få insikt i sälj- och marknadsaspekter av verksamheten där du följer marknadsavdelningen i deras arbetet.

DEL 3: HYRESFASTIGHETER

I den tredje och sista delen kommer fokus att ligga på förvaltning och ombyggnad inom ramen för hyresfastigheter. Under perioden kommer du att leda mindre ombyggnadsprojekt och vara behjälplig och delansvarig i större ombyggnadsprojekt. Du kommer också att få insikt i förvaltningen av hyresfastigheter samt vara med i budgetprocessen för affärsområdet.

Vi söker dig som
 • Är minst högskoleingenjör inom bygg, fastighet, samhällsbyggnad eller liknande
 • Är nyexaminerad eller har max 2 års erfarenhet inom rollen
Meriterande är det om du har:
 • Arbetslivserfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet från föreningsarbete
Vi lägger stor vikt vid personlighet i denna rekrytering. HSB Göteborg söker dig som har ett utpräglat driv och ambition. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa nya relationer. När andra ser problem och utmaningar är du den som ser lösningar och möjligheter. Du uppskattas ofta av andra för din positiva attityd och din vilja och förmåga att få saker att hända.

Övrigt
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

HSB Göteborg är Västsveriges största bostadskooperativa företag. Vårt uppdrag är att i samverkan med medlemmarna skapa det goda boendet. Vägen dit ska vara hållbar och visa att vi tar vårt ansvar för framtiden. Verksamheten består av administrativ och teknisk fastighetsförvaltning, nybyggnation, ombyggnation, försäljning, uthyrning, samt medlems- och utbildningsverksamhet. Verksamhetsområdet består av 14 kommuner, från Kungsbacka i söder till Lysekil i norr. HSB Göteborg förvaltar 38 000 lägenheter och antalet medlemmar uppgår till drygt 65 000. Vi är cirka 300 anställda och har en omsättning om cirka 1 000 Mkr.