Nyexad energiingenjör sökes

Om jobbet

Nu söker vi en energiingenjör till vår kund som sitter placerad i centrala Göteborg!

Du kommer i tjänsten som energiingenjör sitta på enheten Affärsstöd. Enheten sitter mellan försäljningsenheten och den övriga organisationen och ansvarar för produkterna Fjärrvärme, Kyla och Gasnät samt stöttar försäljningsenheterna med teknisk kompetens.

Start 1 januari - 1 juni med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Du kommer ha kunskap kring helheten av dina produkter och ansvara för att affären grundas på en korrekt lönsamhetskalkyl och ser till att efterkalkyl genomförs.

Affärsskedet
  • Under affärsskedet kommer du samarbeta med den aktuella kundansvarige om affärsupplägg och kundkontakter/förhandlingar samt samordna en sammansatt affär.
  • Du kommer vara ett teknisk och ekonomisk stöd för både säljare och kund vid affär, kopplat till ditt speci-alistområde.
  • Du ansvarar för att utveckla affären ekonomiskt och tekniskt genom att ansvara för; investering, bedömning av behov, möjlighet, kostnadsberäkning och lönsamhetsbedömning.
  • Göra energianalyser samt rimlighetsbedömningar utifrån kundens lämnade uppgifter.
  • Bistå med nya lösningar och idéer samt göra lönsamhetsberäkningar av värmelösningar till passiv-, lågenergi-hus, breeam, leed och andra typer av energiklassificering.
  • Delta i diskussioner gällande värmepumpar i kombination med fjärrvärme.
  • Det är viktigt att du håller dig ajour med Boverket nybyggnadskrav och motsvarande branschorganisationer samt övergripande nybyggnadsplaner och stadsplaner så att nya affärer görs på bästa sätt.
Investerings/leveransskedet
Ta fram underlag och skriva investeringsbeslut
Beställa utförande av kundöverenskommelsen och se till att leverans startas
Implementera och överföra upplägg och affärsvillkor till förvaltningsorganisationen
Bevaka budget mot prognos för respektive beställning eller uppdrag.
Utreda och rapportera avvikelser
Avsluta affären ekonomiskt, uppföljning av affären samt göra efterkalkyl
Ansvar för återkoppling av affärsresultatet till ansvarig säljare

Utbildning/erfarenhet

Du som söker har universitetsutbildning inom energiteknik, VVS, elteknik eller likvärdigt. Befattningen kräver något/några års relevant yrkeserfarenhet inom områdena teknik och ekonomi. Det krävs att du är driven, har förmåga att samarbeta och ge god service samt är ödmjuk som person.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som är ingenjör eller har en teknisk bakgrund. Våra uppdragsgivare finns inom miljö-, energi-, skogs-, fordons-, läkemedels-, livsmedels-, process- och produktionsindustrin. Oavsett om du vill arbeta på ett stort eller litet företag, inom privat eller offentlig sektor, så har vi en tjänst för dig. Vi förenar människor och teknik!