Nu söker vi en Franchiseledare till Konsortiet Vägen ut! kooperativen

Om jobbet

Vägen ut! kooperativen har 12 sociala företag, drygt 110 anställda och omsätter 41 Mkr om året. Företagen ägs av medarbetarna. Företagen finns inom en bredd av branscher. Alla företag har dubbla uppdrag, dels säljs miljövänliga produkter och tjänster, dels skapas arbete åt människor som inte kommer in på arbetsmarknaden. Företagen finns på flera håll i landet och sprids genom social franchising.

Rollen som franschisledare för franchisegivaren Konsortiet Vägen ut! kooperativen innebär att du stödjer franchisetagarna med allt ifrån processer och struktur till affärsutveckling. I arbetet ingår också visst säljarbete för att få nya franchisetagare. Företagsmodellen bygger på egenmakt och syftar på den process som ger människor kontroll och makt att bestämma över sin egen situation.

Arbetsuppgifter

I rollen som franchiseledare kommer du bland annat arbeta med att:
  • utveckla och säkerställa rutiner och processer
  • upprätta och fastställa operativa mål
  • säkerställa kvalitets- och förbättringsarbete
  • upprätta årsplan för vad som ska genomföras under året, inkl. budgetera kostnader för dessa
  • bevaka pågående och nya avtalsupphandlingar inom aktuellt affärsområde
  • produktutveckla franchiseavtalet i syfte att hitta nya affärsmöjligheter samt utveckla och förfina befintliga tjänster
  • genomföra utbildningar för franchisetagare
  • planera och granska den ekonomiska informationen hos varje franchisetagare
Din bakgrund

Vi söker en person som trivs med att skapa relationer, driva utveckling framåt och som har en god förmåga att strukturera och arbeta i komplexa system. För att lyckas i rollen har du en god initiativförmåga, är handlingskraftig och trivs med att verka genom andra. Du har en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Franchiseledaren stöttar franchisetagarna med att utveckla deras affärsområde, därför ser vi att du är affärsmässig och har ett fokus på kundperspektiv. Det är meriterande om du har någon form av ledar-/chefsvana men det viktigaste är att du är en självständig, relationsskapande och strukturerad person som är bekväm med att kravställa andra. Vi ser det som meriterande att du jobbat i nätverk med myndigheter och näringsliv.

För att passa i rollen delar du de grundläggande kooperativa värderingarna, har ett intresse för sociala frågor, utveckling samt processer inom empowerment/egenmakt. Rollen kan innebära att du håller i utbildningar och en pedagogisk förmåga och erfarenhet är meriterande.

På sikt finns möjlighet att du blir delägare/medlem i företaget. Tjänsten innebär resor inom Sverige. Vi ser gärna manliga sökande.

Vi ser att du har adekvat högskoleexamen. Du pratar flytande svenska och engelska och har vana av att arbeta i digitalt ledningssystem.

Låter tjänsten intressant för dig? Välkommen att skicka in din ansökan senast 9/12!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ida Schiötz, 0761801006

Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om företaget


Hitta hit

Göteborgs stad Visa på karta

Visa var