Materialplanerare till globalt tillväxtföretag

Lernia · Försäljning · 28 okt

Om jobbet

Om företaget

Till vår kund inom tillverkningsindustrin söker vi nu vår nästa medarbetare till tjänsten som materialplanerare på deras anläggning i Lilla Edet. Vill du arbeta i en global koncern där du dagligen har internationella kontakter och som ger dig möjlighet att utvecklas i din roll som planerare? Sök då tjänsten som materialplanerare till vår kund redan idag! Uppdraget har omgående start och du kommer att bli anställd som konsult hos oss på Lernia.

Arbetsuppgifter

Som materialplanerare ansvarar du för att mängden produkter motsvarar fabrikernas och leverantörernas behov och säkerställa rätt nivåer av artiklar i dess pooler. Du kommer att ha en portfölj av kunder som levererar till centrallager och du kommer att ha ett övergripande ansvar för relationen med leverantörer av ett sortiment. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med inköp, leverantörer och lagerplanering där du har möjlighet att bygga upp ett stort nätverk omkring dig i en komplex miljö med olika system.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att:
  • Sammanställa och analysera prognoser från fabriker för att säkerställa tillgängligheten av produkter
  • Analysera och arbeta fram inköpsförslag enligt kundens investeringsprocess
  • Lägga inköpsorder och koordinera de inkommande leveranserna
  • Säkerställa att planeringen genomförs i enlighet med planeringsförfarandet och göra nödvändiga omfördelningar
  • Distribuera volymerna baserade på ett kostnadseffektivt, miljövänligt och serviceinriktat sätt
Din bakgrund

Vi tror att du kan vara vår nästa materialplanerare om du har utbildning inom logistik, industriell ekonomi eller motsvarande samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har ett starkt driv och är van vid att ta ansvar för dina egna processer. Eftersom att du har daglig kontakt med internationella intressenter uttrycker du dig utmärkt på både engelska och svenska. Har du dessutom ytterligare språkkunskaper är det meriterande.

Ett krav för tjänsten är att du är en mycket van användare av Excel då det kommer vara ett av dina främsta arbetsverktyg. Vår kund arbetar i SAP och därför ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av det, har du även arbetslivserfarenhet från fordonsindustrin gör det dig till en stark kandidat för tjänsten!

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk och kan tänka och agera både proaktivt och reaktivt. Du är trygg i dig själv och kan ödmjukt föra dialog med olika intressenter inom koncernen för att komma fram till bäst lösningar. Självklart är du en prestigelös lagspelare som sprider god stämning i arbetsgruppen. Slutligen söker vi dig som gärna tar mycket ansvar och som älskar att förbättra processer.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Provanställning/ Heltid/ Göteborg

Tillträdesdag

Omgående.

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag! Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt!
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Kontakt

Ring Donika Sejdiu, 0722 54 11 61

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.