Logistikanalytiker till bolag inom Automotiveindustrin!

Om jobbet

Har du ett intresse för logistik och lagerhantering? Har du en god analytisk förmåga? Trivs du med att arbeta i en internationell miljö? Då skall du se hit!


Om tjänsten

Du kommer att arbeta på en logistikavdelning som ansvarar för att, på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt, säkra reservdelar inom eftermarknaden till bolagets olika lager globalt. Ansvaret innebär att balanserna rätt lagernivå av reservdelar hos kunder och återförsäljare, till lägsta möjliga kostnad för kapitalbindning och transportkostnader. Teamet i Göteborg ansvarar för tillförseln av reservdelar från centrallagren i Europa till ett tjugotal distributionscentraler globalt.

I rollen som logistikanalytiker kommer du att ansvara för lagerplaneringen genom att analysera påfyllnadsgrader för att säkerställa tillgängligheten och påfyllningen av reservdelar från centrallagret ut till distributionslagren inom ditt markandsområde.
I det dagliga arbetet analyserar du inköpsförslag utifrån systemen, likväl som hanterar restorder och kritiska lagernivåer. Detta görs för varje påfyllnadsflöde och baseras på efterfrågan för respektive marknad.
Annan väsentligt del i rollen innefattar att analysera och följa upp prestationer, rapportera och att omedelbart vidta korrigerande åtgärder vid avvikelser.
I rollen kommer du att ha daglig kommunikation med interna intressenter likväl som globala partners och tillsammans arbeta proaktivt för att finna lösningar på befintliga eller potentiella problemområden. Teamet har en aktiv roll för att förbättra de dagliga processerna, där löpande förbättringsarbete är ett fokusområde.


Om dig

Du har en eftergymnasial utbildning inom logistik, matematik/statistik eller likvärdigt. Du kan också ha likvärdig arbetslivserfarenhet. Din erfarenhet av att arbeta med lagerlogistik gör att du snabbt kommer in i din nya roll och du har med fördel praktiskt erfarenhet av löpande förbättringsarbete. Med mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift, kommer du att kommunicera på ett effektivt sätt i organisationen. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi ser även att du har goda datorkunskaper och är en van användare av större affärssystem och MS Office. Erfarenhet utav VBA och .NET är meriterande.

Som person trivs du med att arbeta självständigt och att driva ditt eget arbete samt har förmåga att prioritera mellan flera brådskande uppgifter. Din förmåga att hantera flera interna och externa kontakter samt att arbeta i en stor, global organisation i ett högt tempo kommer att hjälpa dig på det här uppdraget. Vi ser även att du är snabblärd, har mycket god kommunikations- och presentationsförmåga samt uppskattar att arbeta i nära kontakt med ditt team och andra personer runt i organisationen.

Viktigt för tjänsten är:
  • Kunskap inom logistik och lagerhantering
  • Behärskar engelska språket obehindrat i tal såväl som skrift
  • God analytisk förmåga
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten som logistikanalytiker är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Uppdraget kommer att starta i januari och förväntas pågå fram till oktober 2017.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Caroline Carlsson på 031-725 45 39.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Caroline Carlsson, 031-725 45 39

Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.