Lednings och Underhållssoldater till Stab- och Trosspluton

Om jobbet

Om kompaniet:

Vill du ha ett utmanade och omväxlande jobb där din förmåga både fysiskt och psykiskt regelbundet sätts på prov? Ett jobb där lagarbete och självdisciplin är en förutsättning för framgång, oavsett om det är i Sverige eller utomlands? Sök då tjänsten som soldat på Säkerhetskompani Sjö.

Säkerhetskompani Sjö tillhör Amfibieregementet. Enheten ingår även i 13. Säkerhetsbataljon. Kompaniet llösaer uppgifter under ledning av Bataljonen eller direkt av marin chef. Kompaniet transporterar sig både på land med terrängfordon och på vatten med snabbgående mindre båtar. Det som skiljer kompaniet från övriga delar av Säkerhetsbataljonen är terrängen. Säkerhetskompani Sjö verkar i huvudsak i skärgårdsterräng och kust-/hamnområde. Många av uppgifterna är mycket krävande och löses ofta till fots vilket ställer stora krav på uthållighet. Vi söker dig som genomfört värnplikt eller GMU samt FSU och varit anställd på annat förband. Uttagning kommer ske under hösten/vintern i Göteborg, och du som kallas kommer att genomföra testeroch intervju.

Krav för anställning:

Svensk medborgare; Värnplikt eller GMU+FSU; Högskolebehörighet; B-Körkort

Fysiska krav:

Att arbeta på säkerhetskompaniet är fysiskt och psykiskt påfrestande. Det krävs att du har en god fysisk status för att klara tjänsten.

Exempel på fysiska tester: Fälttest; Stridshinderbana; 10 km löpning; Olika styrkeövningar; Simning; Livräddning

Meriterande kvalifikationer:

Tjänstgöring vid Säkerhets- eller Jägarförband; Tjänstgöring i sökt befattning; Körkort C och E; Militära förarbevis

Befattningsbeskrivning:

Stab- och Trosspluton stödjer övriga delar av kompaniet med lednings- och underhållstjänst. Plutonen upprättar och betjänar stabsplats samt sköter tunga transporter. Ledningssoldaten arbetar nära kompanistaben, med bl.a. signalering och lägesuppföljning. Trossoldaten sköter och betjänar plutonens fordon, i form av terrängbilar och lastbilar. Plutonen arbetar med många varierande arbetsuppgifter. Det krävs ansvarstagande och noggranhet. Arbetet har varierande belastning, och du måste kunna arbeta under hög press. Du skall ha en god fysisk status då du i grunden också är en säkerhetssoldat.

Upplysningar kan lämnas av:

1.Serg Daniel Landgren, daniel.landgren@mil.se, Telefon 031-692000

Fackliga representanter: OF Amf , Kn Karl-Johan Boberg 010-823 33 02

Sista datum för ansökan: 2016-12-01

Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt CV
 • personligt brev
 • kopior på av följande; betyg, intyg och certifikat:
 • Tidigare militärtjänstgöring
 • Betyg
 • Annan meriterande utbildning/kompetens
 • Körkort och militära förarbevis
Ansökningsprocess:

Samtliga ansökningar behandlas under hösten/vintern. Du som är aktuell för en befattning på Säkerhetskompani Sjö kommer att kallas till intervju. I samband med intervjuerna kommer fysiska tester och läkarundersökning att genomföras. Om du sedan blir aktuell för anställning kommer en obligatorisk registerkontroll att genomföras.

Övrigt:
 • Initialt erbjuds en provanställning på sex månader med option på en tidsbegränsad anställning i 7,5 år.
 • Löner och förmåner regleras enligt avtal.
 • Lönenivån beror på befattning, tidigare erfarenheter och startar på 18500 kr/mån
 • Anställning påbörjas enligt överenskommelse
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
6
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Militär
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget


Hitta hit

Göteborgs stad Visa på karta

Visa var