Lärare till grundsärskolan, Frölundaskolan Bräcke

Göteborg · Utbildning · 12 dec

Om jobbet

Vi expanderar och söker en lärare! Frölundaskolan Bräcke är stadens resursskola för elever med behov av särskild stöd i kommunikation och rörelsehinder. Skolans cirka 30 elever kommer från Göteborg med omnejd. Eleverna har stora behov av anpassningar och stöd på lektioner, raster och övrig tid. Kring varje klass finns ett arbetslag med lärare och flera elevassistenter. Lärartjänsten innebär att leda det pedagogiska arbetet i en klass med 5 elever i årskurserna f-4. Alla elever har ett individuellt upplägg i sina studier . Några av eleverna läser enligt grundskolans kursplaner, andra enligt grundsärskolans kursplaner ämnen. Som ny medarbetare kommer du att erbjudas skolans egen introduktionsutbildning. Det finns också möjligheter för dig till fortbildning i AKK och bliss i samverkan med SPSM. Skolan gemensamma utvecklingsarbete utgår från en helhetssyn på lärande där skola - fritids samverkar för att eleven ska nå så långt som möjligt mot sina individuella mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med specialpedagogisk kompetens. Kunskap i alternativ kompletterande kommunikation, AKK, är meriterande men kan även kompletteras med fortbildningsinsatser efterhand utifrån den sökandes intresse och engagemang. Uppdraget förutsätter intresse för att arbeta med elevgruppen, samarbetsförmåga och intresse för skolutveckling. Du är välkommen till en skola präglad av stort engagemang för uppdraget.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Ulrika Verner, 070-315 16 14

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.