Konstruktör / Projektör

Om jobbet

Inom COWI är Hamn och Marina konstruktioner ett fokusområde där det nu satsas stort!

Konstruktör/Projektör

inom Marina konstruktioner

Expertisen inom den marina sektorn hos COWI Sverige ligger idag hos avdelning Anläggningsteknik. Avdelningen finns representerad i Göteborg, Stockholm och Malmö och består av ca ett 60-tal medarbetare inom områdena Hamn och marina konstruktioner samt bro- och tunnelteknik. På andra sidan Öresund, i Kongens Lyngby i Köpenhamn, sitter ett mycket stort antal kollegor som finns under COWI BTM (Bridge Tunnel Marine) med bred internationell erfarenhet och stor kunskap inom det marina området.

Vi ser, både i Sverige och internationellt, en stark ökad efterfrågan på kompetens inom både nybyggnation av hamnanläggningar liksom reparation och underhåll av befintliga. Vi behöver därför förstärka vår svenska organisation med nya kreativa och nyfikna medarbetare inom detta område. Vi samarbetar tätt med våra kollegor i Köpenhamn i våra Skandinaviska projekt, vilket innebär en del resor mellan kontoren.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en växande organisation inom marina konstruktioner i COWI Sverige. Du samverkar med kunder i projekteringsuppdrag, du stöttar entreprenören under byggtid och du samarbetar med flera teknikområden inom COWI. Uppdragen spänner över hela livscykelperspektivet för de anläggningskonstruktioner av stål och betong som är belägna inom hamnområdena. Arbetsuppgifterna kommer att vara omväxlande och bland annat innefatta:
 • Utredningar i tidiga skeden gällande tekniska lösningar för nya och befintliga kajkonstruktioner.
 • Detaljprojektering av tekniska lösningar inklusive konstruktionsberäkningar.
 • Upprättande av handlingar ingående i systemhandling och förfrågningsunderlag.
 • Inspektion och statusbedömning av befintliga stål- och betongkonstruktioner i marin miljö.
 • Utredningar rörande befintliga kajers/hamnanläggningars bärförmåga och återstående livslängd.
 • Utarbetande av reparationsförslag för stål- och betongkonstruktioner i marin miljö.
Kompetenskrav
 • Att du har hög- eller civilingenjörsutbildning inom väg- och vattenområdet med inriktning mot anläggning, alternativt annan jämförbar utbildning eller arbetslivserfarenhet.
 • Att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom anläggningskonstruktion och/eller besiktning av stål- och betongkonstruktioner i marin miljö. Längre erfarenhet är meriterande.
 • Att du har erfarenhet av konstruktionsberäkningar samt 2D- och 3D-CADprojektering.
 • Att du har lätt för att samarbeta i större grupper och projekt med flera deltagande medarbetare.
 • Att du behärskar svenska felfritt i tal och skrift, då en stor del av arbetet innebär redovisning av resultat i rapportform.
 • Att du kan uttrycka dig på engelska flytande i tal och skrift då engelska är det språk som används generellt inom koncernen och vid arbete i internationella uppdrag.
Vi erbjuder dig
COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på, ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik koncern, som trots sin storlek känns som One COWI med ett gott samarbetsklimat över enhetsgränserna. Vi tar kompetens i världsklass med till den lokala marknaden. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt och med moderna verktyg.

COWI är ett stabilt företag med gott renommé som satsar på våra medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Med kontor över hela världen finns det möjligheter att arbeta utanför Sverige på sikt.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Nicole Diener på Telefon 031-704 51 77. Ansök snarast då urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 6500 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien, varav 1000 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö samt byggnad och fastighet. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.

COWI är en av världens ledande konsulter inom infrastruktur och har lång erfarenhet av såväl vägar, järnvägar och flygplatser - som broar, tunnlar och hamnar. Vi arbetar även med tekniska försörjningssystem för naturgas, VA, el, kraft och värme - alltid med hänsyn till behov, funktion, ekonomi, säkerhet och miljö.

Sökord: Konstruktör, Projektör, stålkonstruktioner, betongkonstruktioner, beräkning, hamnkonstruktör, kajer, marina konstruktioner, anläggningskonstruktioner, specialist, tunnlar
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 feb

Om företaget

Intenso Teknikrekrytering är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och it. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.