Konstruktionsansvarig

Om jobbet

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med DynaSand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, DynaDisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor.

Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Farsta, Mariestad, Klippan och Fjärås (Kungsbacka). Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 500 miljoner SEK och har 150 anställda.

Nu söker vi en

Konstruktionsansvarig

inom Operation Göteborg

Våra kunder finns över hela världen och efterfrågan på våra tjänster och produkter är stor. I rollen som Konstruktionsansvarig är du själv med och påverkar processer och rutiner, och det lämnas stort utrymme för eget ansvar. På kontoret i Göteborg arbetar 45 personer och vi sitter i trevliga lokaler i det expanderade området Sisjön.

Ansvarsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta med konstruktion och produktvård inom Operations på Nordic Water innebär att man vårdar och anpassar Nordic Waters befintliga produkter. Förutom att ta fram produktunderlag, tillverkningsunderlag samt underlag för eftermarknaden genomför du också kostnadsuppskattning i samband med nykonstruktion eller produktanpassning. Du undersöker och genomför kostnadsbesparingar och kvalitetsförbättringar.

Som konstruktionsansvarig ansvarar du för att underlagen är kompletta och korrekta. Du ansvarar också för att processer och rutiner för produktframtagning, revidering och lansering uppdateras och efterlevs. Du upprättar gemensamma strukturer för samtliga produktgrupper och platser inom Nordic Water.

Du kommer även att arbeta med konstruktion av nya produkter på uppdrag av R&D. Vi har sex olika produktgrupper som vi arbetar med på fyra orter - Klippan, Göteborg, Mariestad och Stockholm.

Din profil
  • Goda kunskaper i CAD
  • Erfaren inom produktframtagning och produktframtagningsprocesser
  • Erfarenhet av tillverkningsmetoder, CE-märkning och dokumentation
  • Erfarenhet av produktframtagning inom stål- och plastlaminatkonstruktioner samt hållfasthetberäkningar
  • Teknisk utbildning på högskolenivå, eller motsvarande i erfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
Vi tror också att du är en noggrann, välorganiserad och självgående person.

Ansökan

För mer information om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult

Nicole Diener på telefon 031-704 51 77.

Ansök via länken snarast då urval sker löpande! För mer information om företaget, besök vår webbsida www.nordicwater.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: konstruktör, konstruktion, konstruktionsledare, ledande konstruktör, produktutvecklare, verkstadsindustri, tillverkningsindustri
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 jan

Om företaget