Koncernredovisningschef till Hexatronic Group AB

Sellsource AB · Ekonomi · 18 dec

Om jobbet

Hexatronic Group är en svensk koncern med fokus på system- och produktlösningar i huvudsak inom fiberkommunikation med ett brett erbjudande av system- och produktlösningar för infrastruktur främst inom passiv fiberoptik. Vi kombinerar det stora bolagets stabilitet och resurser med det lilla företagets flexibilitet och snabbhet. Hexatronic verkar på en global marknad och våra kunder är företag inom telekombranschen som till exempel operatörer, telekomföretag, nätägare, distributörer samt systemintegratörer. Koncernen har sitt säte i Sverige med egna försäljningskontor och/eller dotterbolag i Sverige, Norge, Finland, Kina, Storbritannien, Nya Zeeland och USA. Hexatronics aktie är listad på Nasdaq Stockholm. Moderbolag är Hexatronic Group AB (publ) med koncerngemensamma funktioner för ledning och ekonomi. Moderbolaget med ca 10 anställda är placerat i centrala Göteborg. Koncernen har ca 320 anställda och omsatte 2015/16 ca 900 mkr. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Rollen:
Som koncernredovisningschef kommer du ansvara för redovisning och rapportering av moderbolaget samt ansvara för koncernredovisningen och konsolideringen av Hextronic Group enligt IFRS. I rollen kommer du också ansvara och leda personalen inom moderbolagets ekonomifunktion, 6 personer, samt stötta bolagsekonomerna som hanterar redovisningen i dotterbolagen. Detta innebär att vara behjälplig med instruktioner inför månadsrapporteringen, se till att alla uppgifter kommer in i tid och är korrekt redovisade samt ansvara för konsolideringen av bokslutet. I rollen kommer du även att arbeta nära CFO och vara behjälplig gällande framtagande av finansiella rapporter och information till marknaden.

Profilen:
För att lyckas i rollen behöver du vara uppdaterad kring redovisningsregler och ha tidigare erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning, gärna i en internationell och börsnoterad verksamhet. Du är van vid att ta ansvar för processer och rapportering samt arbeta med förbättringar och effektivisering.

Vi ser gärna sökanden med revisorsbakgrund och erfarenhet av IFRS. Ett krav är att du behärskar engelska obehindrat, både i tal och i skrift. Du har också mycket god datavana och erfarenhet av att arbeta i affärssystem, samt förmåga att analysera, driva och fatta egna beslut.

Hexatronic Group erbjuder en spännande tjänst i ett börsnoterat bolag med en ambitiös tillväxtstrategi.

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval, dock senast den 18 december. Frågor besvaras av Lovisa Mankert, 0707 - 46 44 17 eller Mattias Larrieu, 0734 -16 60 16.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Lovisa Mankert, 0707 - 46 44 17

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget