Junior testingenjör inom aktiv säkerhet till AstaZero!

Om jobbet

Brinner du för fordonsteknik och vill vara med i utvecklingen av aktiv säkerhet? Kan du tänka dig att ha din arbetsplats på världens första fullskaliga testmiljö för framtida trafiksäkerhet? Har du kunskap av mjukvara, hårdvara och el samt är genuint intresserad av bilar så har du nu möjlighet till att påbörja din karriär som testare hos AstaZero som nu expanderar sin verksamhet!

Information om uppdraget

Academic Work söker för AstaZeros räkning en junior testingenjör till analys-och verifieringsavdelningen där man arbetar med aktiva säkerhetssystem för framtidens fordon. AstaZero erbjuder provning till multinationella företaget och reglerar därav testerna självständigt. Dessa tester sker på den två miljoner kvadratmeter stora ytan som rymmer miljöer för tester på motorväg, landsväg, stadsmiljö och höghastighetsbanor.

AstaZero samarbetar med myndigheter, universitet, näringsliv och industrier som exempelvis Chalmers, Volvo, Scania, Autoliv, CEVT och EU. Företaget består av ca 23 medarbetare och i teamet för analys- och verifiering rapporterar du till projektledaren och testledaren. Detta team präglas av avancerade tekniska kunskaper och genuin passion för framtidens utveckling där verksamheten erbjuder en bra gruppdynamik.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AstaZeros önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som testingenjör kommer du att arbeta med både hårdvara och mjukvara där du testar integrationen av system och analyserar signaldata samt noder. Inom hårdvara ska du ha kunskaper för att bygga in testutrustning i bilar och behöver därför vara duktig med hands-on uppgifter. Vidare kommer du att felsöka kablage vid felaktigheter kring installation samt lagerföra hårdvara och byta ut hårdvara i bil. Du ska dokumentera hårdvaror för respektive bil i SystemWeaver och dessa ska sedan kopplas ihop vid varje unikt testfall. Det kan även hända att du vid behov får beställa hårdvara till bilar.

Inom mjukvara kommer du att uppdatera testsystem med rätt mjukvara vid mjukvaruleverans. Dessutom kommer du att felsöka laddningsproblem av ny mjukvara samt dokumentera mjukvara i SystemWeaver som kopplas ihop vid varje unikt testfall. Vidare tillkommer mycket bilkörning vilket kräver god körvana. Med rätt inställning finns det goda karriärmöjligheter för dig som har höga ambitioner.

Vi söker dig som
 • Är utbildad högskoleingenjör-/civilingenjör inom mekatronik eller elektroteknik
 • Max två år gammal examen
 • Har kunskap inom el, mjukvara och hårdvara
 • Har körkort och god körvana
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Är villig att arbeta på både testbanan i Borås och på kontor i Lindholmen
 • Är analytiskt lagd och förstår integration av system
 • Är orädd, ödmjuk, nyfiken och självgående
Det är mycket meriterande om du...
 • Tidigare arbetat med testning/provning
 • Har förståelse för de samverkande-funktionerna i fordon
 • Genuint intresse för fordon/automation
Som person har du ett starkt inre driv där du strävar efter att leverera höga resultat eftersom AstaZero håller hög standard och utgår från att alla anställda demonstrerar samma ambitionsnivå. Du är analytisk och förstår helheten i processen då testning utförs från början till slut. Din inlärningsförmåga är viktig eftersom du har dynamiska arbetsuppgifter där du ska sätta dig in i nya saker smidigt och effektivt. Ditt sätt att vara strukturerad och självgående är av stor betydelse då du ständigt jobbar mot deadlines och behöver därför noggrant planera ditt arbete utifrån förväntningar.

Övrig information
 • START: Januari
 • OMFATTNING: Heltid, med möjlighet till överrekrytering
 • PLACERING: Göteborg och Borås
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annonsid i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
 • SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 jan

Om företaget

AstaZero är en högteknologisk testanläggning för utveckling av aktiv trafiksäkerhet. Anläggningen bygger på samverkan mellan akademi, näringsliv och myndigheter och ska fungera som en öppen, internationell plattform för alla berörda parter såsom fordonstillverkare, underleverantörer, myndigheter, vägagenter, universitet och tekniska institut och högskolor. Det är en anläggning i världsklass och erbjuder en rad tjänster med ett kundgränssnitt som kännetecknas av högsta servicenivå, effektivitet och professionalism. Namnet AstaZero anspelar på bolagets koppling till nollvisionen i trafiken; en vision som utvecklingen av aktiv säkerhet kan hjälpa till att möjliggöra i framtiden.

AstaZero är till för att utveckla och testa framtidens system och infrastruktur för alla trafikslag och alla trafiksituationer. När nu anläggningen står klar innebär det att vi tagit ett avgörande steg mot visionen om noll skadade och döda i trafiken, Pether Wallin, VD på AstaZero.

Läs mer om AstaZero