Junior mek/utrustningsingenjör sökes till Jacobs Sverige AB

Om jobbet

Är du ingenjör med inriktning mot maskinteknik och söker nya utmaningar? Vår kund Jacobs Sverige AB söker en driven och innovativ medarbetare till deras kontor i Stenungsund med start omgående. Har du även erfarenhet av projektledning och trivs att vara spindeln i nätet passar du i denna tjänst. Sök idag då detta är en löpande process och tjänsten kan bli tillsatt innan annonsen tagits ned.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Jacobs Sverige ABs räkning en mek/utrustningsingenjör. Företaget, beläget i Stenungsund, söker efter medarbetare som är innovativa, proaktiva och vill arbeta i en kreativ och stimulerande miljö med många intressanta och utmanande projekt. De flesta projekten utgår från Stenungssund men det kan också förekomma projekt runt om i Sverige. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Jacobs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Jacobs. Jacobs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör inom mek/utrustning kommer du arbeta med utrustningsrelaterade frågor för en rad olika projekt i olika stora omfattning, där det kan vara allt ifrån förstudier, projektering till uppstartsprojekt. Du kommer att ansvara för och leda den mekaniska designen av utrustning samt systemleveranser av processutrustningar.

För de större projekten kommer du att leda ett team av andra ingenjörer antingen från Sverige eller från andra internationella kontor. Det ingår ett budgetansvar där du ska se till att följa upp kostnader för teknik och underleverantörsavtal och vara ansvarig kontaktperson med andra avdelningar för att hitta de mest optimala lösningarna för de olika projekten. Du kommer dessutom vara ett stöd för externa kunder i form av exempelvis mekaniska inspektioner och ge råd gällande underhåll och drift.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram teknisk dokumentation som underlag gällande anskaffning av utrustning.
 • Teknisk utvärdering av anbud.
 • Tillhandahålla input gällande kostnadsberäkningar, tidsplaner och tekniska dokument för interna kunder.
 • Delta i förhandlingar med leverantörer
Tjänsten passar dig som trivs med utmaningar och vill vara i framkant i olika arbetsprojekt. Du har ett öga för detaljer och söker alltid efter förbättringar i ditt arbete. Du har kunskap inom den petrokemiska industrin och vill nu få möjligheten till nya utmaningar.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen inom maskinteknik, process/ energi eller liknande
 • Kunskaper inom olja- gas- och/eller petrokemiindustrin
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt
 • Kan föra dig i svenska och engelska obehindrat
 • Behärskar AutoCAD
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat med design av processutrustning eller teknisk försäljning sedan tidigare
 • Har arbetat med kvalitetsinspektion
Som person har du ett starkt inre driv där du strävar efter att alltid lära dig samt utvecklas i din roll då vår kund håller hög standard och utgår från att alla medarbetare demonstrerar samma ambition. Du vågar ta egna initiativ där det behövs och räds inte att ta tag i saker på egen hand och driva processer framåt. Vi värdesätter din benägenhet att dela med dig av dina kunskaper och idéer men samtidigt ska du vara öppen för andras erfarenheter och feedback. Vidare är du en relationsskapande person som gärna samarbetar med både interna och externa aktörer som kollegor, kunder och leverantörer på en global marknad.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stenungssund
ÖVRIG INFORMATION
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stenungsund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Med över 60 år inom industrin och över 50 000 medarbetare är Jacobs en av världens största och mest mångskiftande leverantör av teknisk service, främst inom projektutförande, från genomförandet till färdigt, avslutat projekt. Jacobs tillhandahåller också en support som innehåller alla ingenjörsdiscipliner.
För mer information, se Jacobs hemsida här