Junior Materialplanerare sökes till nystartat team med kontor i centrala Göteborg!

Om jobbet

Nu söker vi dig som är i början av din karriär och som har en examen inom logistik för uppstarten av ett nytt team. Vår kund har ambitionen att förändra framtiden inom Automotive och söker nu nya medarbetare då de utökar verksamheten. Är du som person på jakt efter ett jobb där du själv driver din egen utveckling? Ta då chansen att vara en del av vår kunds resa, sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en Materialplanerare till deras inköpsteam.
Vår kund är ett ingenjörs- och utvecklingscenter inom Automotive industrin. Här samlas absoluta spetskompetenser inom alla delar av fordonsutveckling, från design och arkitektur till utveckling med ambition att förändra framtiden inom Automotive. Du kommer att utgöra en av tre materialplanerare för uppstarten av en ny grupp inom inköpsavdelningen och sitter på företagets huvudkontor i nya, fina lokaler på Lindholmen, Göteborg.

Tjänsten är perfekt för dig som söker ditt första arbete inom logistik eller supply chain. Du får en unik möjlighet att arbeta i en internationell miljö där rätt person har chans till stora utvecklingsmöjligheter på företaget!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Kundens intention är också att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Materialplanerare kommer du att vara del av ett team där ni tillsammans ansvarar för lagerflödesplanering, transportbokning, materialavrop samt uppföljning av leverantörer. Tjänsten innebär mycket kontakt med både kunder och leverantörer både inom Europa och Asien samt bevakning av leveranser till och från dessa. Dessutom har du mycket kontakt internt och för att lyckas i tjänsten kommer du jobba tätt med kollegor i samband med samkörning av projekt.

Då vår kund har ett högt orderflöde på sitt lager är det av stor vikt att arbetet utförs med noggrann planering och god struktur.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för kommunikationen med kontakter i Europa och Asien för samordning av transporter
 • Uppdatera och säkerställa att materialplaneringen kommuniceras ut till berörda parter och uppdateras i affärssystemet
 • Delta i utvecklingsprojekt kring materialplanering och samarbetet med övriga avdelningar på företaget
Då rollen är ny på företaget är det viktigt att du som söker drivs av en framåtanda samt problemlösningsfokus. I rollen välkomnas du att framföra utveckling- och förbättringsprocesser för att effektivisera arbetet

Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning som är högst 3 år gammal inom logistik/Supply Chain eller motsvarande.
 • Då både vår kunds koncernspråk är engelska är det också viktigt att du behärskar det engelska språket väl i både tal och skrift. Har du även med dig ytterligare ett språk, företrädesvis tyska, franska eller italienska ser vi det som meriterande.
 • Är noggrann och kommunikativ då du kommer ha mycket kontakt med leverantörer samt interna funktioner
 • Det är meriterande om du har något års arbetslivserfarenhet inom liknande roll och kunskap av att ha arbetat i affärssystemet SAP men inget krav för att söka tjänsten.
Vår kund arbetar i ett högt tempo med många förändringar, därför behöver du vara flexibel inför de olika arbetsuppgifter som du kan komma att få och hur din roll kan komma att förändras under tidens gång. Vi lägger stor vikt på den personliga lämpligheten, för att lyckas i rollen är du framåt, självgående och vågar ta beslut. Du tycker om att driva din egen utveckling med en ambition att vilja lära dig nya saker.

Övrig information
 • UPPDRAGETS OMFATTNING: Heltid, tillsvidare med god möjlighet till överrekrytering
 • START: Omgående eller enl.ök.
 • ARBETSTID: Kontorstider, flex
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 jan

Om företaget

Vår kund är ett ingenjörs- och utvecklingscenter inom Automotive industrin.
Här samlas absoluta spetskompetenser inom alla delar av fordonsutveckling, från design och arkitektur till utveckling med ambition att förändra framtiden inom Automotive.