Junior byggingenjör till HALFEN

Om jobbet

Är du nyexaminerad högskoleingenjör inom bygg och tycker det är roligt med AutoCAD? Vill du arbeta med internationellt erkända varumärken inom bygg- och industriprojekt? Då har vi tjänsten till dig som kalkylingenjör hos HALFEN! Du blir deras kontakt utemot kunden och tar fram offerter och ritningar. Ta möjligheten att bli en del av ett härligt gäng och kontinuerligt få utveckla din kompetens. Ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för HALFENs räkning en kalkylingenjör. HALFEN erbjuder bygglösningar inom flertalet områden såsom förankringssystem, armeringssystem och fasadinfästningar. På det fräscha säljkontoret i Gårda, Göteborg arbetar 14 personer med olika funktioner. Som kalkylingenjör ingår du i teknikgruppen som idag består av tre personer. Arbetsplatsen har en välkomnande atmosfär och präglas av en avspänd känsla mellan kollegor.

HALFEN har ett högt tryck på nya orders in och behöver därför utöka teknikgruppen med ytterligare en medarbetare. Rollen som kalkylingenjör är ett perfekt första arbete där du får möjlighet till kontinuerlig utveckling och breddning av din kompetens!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HALFENs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos HALFEN.

Arbetsuppgifter

Som kalkylingenjör kommer du att ha en viktig roll då ditt arbete ligger till grund för att få in fler uppdrag och kunder till företaget. Utifrån kundförfrågningar kommer du att ta fram specialanpassade tekniklösningar utifrån HALFENs produktsortiment. Ritningsunderlaget utformas i AutoCAD och skickas tillsammans med offert vidare till kund. Du kommer att arbeta på djupet tekniskt inom främst balkong- och tegelprojekt. Då de flesta projekt är helt unika så kommer du få utveckla breda kunskaper inom husbyggnation och anläggningsprojekt.

Som nyanställd hos HALFEN får du en grundlig introduktion med båda teoretiska och praktiska moment på kontoret och ute på fältet. HALFEN ingår i en tysk koncern om 1100 medarbetare och längre fram i din anställning kommer du får möjlighet att åka på studiebesök på huvudkontoret i Düsseldorf. För rätt person finns det goda möjligheter för utveckling både i sin roll på kontoret i Göteborg och utomlands inom koncernen.

Så här beskriver kalkylingenjören Cecilia sitt arbete:
Jag arbetar med samma produkter dagligen men ändå är mitt arbete är varierande! Inget projekt ser detsamma ut och man lär sig nytt hela tiden. Vi är ett härligt gäng på kontoret och man trivs fort med kollegorna, vi tycker om att umgås tillsammans på en fika eller lunch.

Vi söker dig som
  • Är nyexaminerad högskoleingenjör inom bygg
  • Har kunskap inom AutoCAD
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du kommer att kommunicera på svenska med kunder och engelska inom koncernen
Som person är du problemlösande, noggrann och kvalitetsmedveten och du alltid strävar efter att ta fram den bästa lösningen till kunden. Vi ser att du trivs med att samarbeta med andra och du ser dig som social och utåtriktad då du kommer att ha kontakt med många personer såväl internt som externt. Du har även förmåga och drivs av att skapa goda kundrelationer. Det är idag ett högt tryck på orders till företaget och det gäller att du har lätt för att prioritera även att du är stresstålig.

Övrig information
  • Start: Januari/februari 2017
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Gårda, Göteborg
  • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Anna Nilsson, 031-3523375
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 jan

Om företaget

Halfen erbjuder sina kunder tekniska lösningar inom bygg- och industriprojekt. Över 20 000 produkter och olika tekniska programvaror hjälper bland annat byggföretag i husbyggnation och olika typer av anläggningsprojekt. HALFEN grundades i Tyskland och är idag verksamma i mer än 60 länder världen över. Företaget ägs av CRH som är en av världens största leverantörer av byggmaterial med 80 000 anställda och huvudsäte i Dublin.