Intresserad av hållbart resande i Göteborg? Trafikverket söker en projektassistent!

Om jobbet

Trafikverket letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling och som vill vara en del av att utveckla och planera för framtidens Göteborg! Som konsult via oss har du möjlighet att påbörja din karriär som projektassistent till ett hållbart resande när Göteborg expanderar. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog. Start är omgående därför ser vi gärna din ansökan hos oss redan idag!

Information om uppdraget

För Trafikverkets räkning söker vi nu dig som vill vara med i projektet kring MM, Mobility Management. MM innebär att vår kund arbetar med hållbart resande under tiden som Göteborg expanderar. De arbetar med med att säkerställa/prioritera framkomlighet för gång, cykel och kollektivtrafik under tiden Trafikverkets byggprojekt påverkar trafiken. Trafikverket arbetar dessutom med kampanjer och information om hållbart resande för att få fler att resa hållbart under byggtider så att alla kan komma fram. I följande handbok och broschyr kan man läsa mer om hur de jobbar med frågan.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med vår kund och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som AcademicWork personligt. Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Arbetsuppgifter

I rollen blir du en viktig del i ett spännande förändringsarbete som pågår hos Trafikverket. Du agerar initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten med möjligheter att utvecklas i takt med att dina arbetsuppgifter blir allt mer ansvarstagande. För att lyckas i tjänsten kommer du arbeta nära enhetens koordinator för enheten som kommer att verka som mentor för dig i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Utbildning till Trafikverkets byggentreprenör - sammanställa utvärdering och utveckling av utbildningsmaterial och möjligen så småningom hålla i utbildningarna med dem
 • Hålla i och driva samarbete med kommunikationsavdelningen om användning/utveckling av arbetssätt kring hållbart resande
 • Stödja mindre projekt som behöver en MM utredning eller MM kommunikation
 • Stöd till skrivande av behovsanalyser kring hållbart resande arbete i nya projekt som tillkommer
 • Ansvara för diarieföringsrutiner samt medverka vid möten med arbetsgrupper/delprojekt och ta minnesanteckningar.
 • Samverka, löpande koordinera och säkerställa att material från genomförda möten återfinns genom dokumenteringshanteringssystemet Projectplace
 • Ansvar för koordinering för löpande möten så som; utskick av kallelser och dagordningar framtagning av bildspel och uppdatering av aktuell information både inför och efter möten.
En viktig del i din roll innebär också att ansvara för delar av kontakten med andra viktiga aktörer i samhällsplaneringen, så som kommuner och andra statliga myndigheter.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst tre år gammal inom bygg, samhällsplanering, väg och vatten eller annan likvärdig utbildning
 • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är utåtriktad genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten. Viktigt är även att du uttrycker dig väl i skrift.

Övrig information
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.