Ingenjörer inom trafiksäkerhet sökes av Göteborgs Spårvägar

Om jobbet

Vi erbjuder dig ett omväxlande, intressant och betydelsefullt arbete! I rollen som ingenjör kommer du, tillsammans med dina närmsta kollegor och övriga medarbetare, att arbeta för att stärka och utveckla trafiksäkerhetsarbetet på Göteborgs Spårvägar. Du kommer att arbeta utifrån intern kravställning såväl som extern från transportstyrelsen. Som Trafiksäkerhetsingenjör utför du tillsyn genom löpande kvalitetsrevisioner. Du kommer även att agera bollplank när avdelningarna ska hitta lösningar för att förbättra sitt arbete. Det är ett jobb som kräver både kreativitet och integritet. I arbetsuppgiften ingår bl.a. att godkänna tekniska förändringar på spårvagnar som är av trafiksäkerhetskaraktär, både mjukvara och hårdvara. Arbetet innebär också att genomföra riskbedömningar dvs. riskanalys och riskvärdering. I arbetet ingår även att följa upp säkerhetsfel som t.ex. bromsfel eller brand i spårvagn. Göteborgs Spårvägar arbetar med systematiskt säkerhetsarbete och som Trafiksäkerhetsingenjör kommer du att aktivt delta i detta arbete. Eftersom verksamheten är tillståndsbaserad ser vi gärna att du har erfarenhet av lagar och förordningar samt regelverk kring detta. Vi tror att du har erfarenhet från transportbranschen, inom tåg, flyg, spårvagn eller annan verksamhet där motsvarande krav från myndigheter kan finnas. Efterhand kommer beredskap att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
* Högskoleutbildning med inriktning mot teknik * Erfarenhet av riskbedömning * Mycket god analytisk och administrativ förmåga * Engelska; mycket goda kunskaper i tal och skrift * Körkort med lägst behörighet B (med avklarad prövotid) Meriterande * Erfarenhet av processorienterat arbetssätt * Projektledarerfarenhet * Erfarenhet av kvalitetsrevisioner * RAMS-kunskap * Erfarenhet av olycksutredningar Som person är du noggrann, initiativrik, självständig och har en hög social kompetens. Du har god pedagogisk och analytisk förmåga samt kommunicerar och uttrycker dig klart och tydligt, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För anställning krävs hälsogodkännande enligt TS-FS 2013:50 samt godkänd drogtest. Arbetslivserfarenhet på minst 2 år krävs.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Kontakt

Ring Eva Jacobson, 031-732 10 35

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om arbetsplatsen

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.