FlexLink söker en junior ingenjör som vill arbeta med teknisk support och CAD!

Om jobbet

Söker du ditt första eller andra arbete inom ingenjörsyrket? Vill du arbeta i en social och kommunikativ roll där du får ett stort ansvarsområde? Kanske är du maskiningenjör och vill kombinera ditt tekniska intresse med din kommunikativa förmåga på ett framgångsrikt företag? Vi söker nu en ny stjärna till FlexLinks kontor i Göteborg med start omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för FlexLinks räkning en teknisk support med ansvar för underhåll. FlexLink är en ledande leverantör av produktionslogistik och tar fram utrustning och system för hantering av material, produkter och informationsflöden till de flesta olika industrier som tillverkar saker. Lösningarna är kundanpassande och kan variera från enklare transportörer till kompletta produktionssystem. Du kommer till en början vara anställd av Academic Work men inom ett år gå över till FlexLink, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Flexlinks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FlexLink.

Arbetsuppgifter

Som teknisk support/ produktingenjör kommer du arbeta i en internationell miljö där vardagen involverar arbete med support, underhåll av FlexLinks produkter samt en dialog med inköp, leverantörer, produktkvalitet m.fl. En stor del av rollen innebär att stötta FlexLinks säljbolag och ge dem svar på tekniska frågor. Du kommer arbeta i ett litet team på fyra personer, där alla har expertkunskap inom sitt område. Kommunikationen kommer till stor del ske över mail men även över telefon. Du kommer även att arbeta med underhåll av produkter och arbeta i Solid Works. Du kommer vidare att ta emot RFQ: s och förfrågningar på specialanpassade produkter och därefter ta fram lösningar och dokumentera dem vid order.

Du kommer till exempel att:
 • Ge teknisk support till säljbolagen
 • Arbeta med förfrågningar från kunder gällande order, sortiment, produkter
 • Ha hand om godkännande och uppföljning av förfrågningar från kunder
 • Underhåll av CAD ritningar och andra specikationer
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom ett internationellt företag och söker ditt första eller andra ingenjörsjobb. Vi tror att du som söker har en högskoleexamen och drivs av att arbeta i en dynamisk miljö med mycket ansvar

Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen inom maskinteknik eller annan likvärdig examen
 • Mycket goda kunskaper i engelska skriftligt och muntligt och goda kunskaper i svenska
Det är meriterande men inget krav om du:

* Har arbetat med CAD sedan tidigare

Vi ser att du som person är driven, tar egna initiativ och besitter en god problemlösningsförmåga. Du som söker är kommunikativ och tycker om att nätverka, då du kommer ha kontakt med säljbolag internationellt. Du trivs i att arbeta i ett team där ni tillsammans arbetar mot gemensamma mål och du känner dig trygg i din sociala och kommunikativa förmåga.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

FlexLink is a world-class factory automation expert. Working closely with global customers we provide innovative, automated solutions to produce goods smarter, safer and at lower operating costs.
Headquartered in Göteborg, Sweden, FlexLink has operating units in 30 countries and is represented in more than 60. In 2015, FlexLink had 840 employees and a turnover of SEK 1,872 million.