Financial Controller till internationellt bolag

Adecco Sweden AB · Ekonomi · 21 dec

Om jobbet

Är du en erfaren Financial Controller som söker din nästa utmaning i en utvecklande och stimulerande miljö? Är du driven och vill bredda din kompetens inom koncernredovisning ytterligare? Då har vi på Adecco Finance & Legal tjänsten för dig!

Om tjänsten
Som Financial controller ingår du i ett team som tillsammans med CFO ger stöd till Group Management. Teamet ansvarar för både financial och business controlling samt Treasury. Dina ansvarsområden innefattar redovisning och rapportering inom koncernen samt planering av intäkter och kostnader kopplade till HQ.

Det ingår i din roll att säkerställa högkvalitativ och korrekt finansiell rapportering enligt utsatta deadlines vilket inkluderar rapportering till externa intressenter såsom SCB. Du har en aktiv roll vid bokslut, budget och forecast samt är ansvarig för vissa specifika clusters (business areas). Du är ansvarig för att producera Business reports varje vecka alt månad utifrån Business warehouse. Utöver detta agera du även stöd i skatte- och juridiska frågor. I din roll behöver du förstå metoder kring transfer price och komma med förbättringsförslag. Som Financial Controller har du mycket kontaktytor inom organisationen och internationellt. Arbetsspråk är svenska och engelska.

Tjänsten är på heltid, kontorstider, start omgående och med placering i Mölndal.

Om dig
Vi söker dig som har en högskolexamen inom ekonomi med flerårig erfarenhet av koncernredovisning och IFRS från internationella organisationer. Tidigare erfarenhet av årsbokslut, internationella skatteregler samt från större redovisningsbyrå anses meriterande.

Detta är en tjänst för dig som har mycket god analytisk förmåga samt förmågan att på ett objektivt sätt tolka finansiell data. Som person är du driven, självgående, social, ansvarsfull och skicklig på kunna växla mellan detaljorienterade uppgifter och ett mer övergripande förhållningssätt. För att snabbt sätta sig in i tjänsten krävs att du har mycket goda kunskaper i Excel och erfarenhet från olika system.

Viktigt för tjänsten är:
  • mycket goda koncernredovisningskunskaper och förståelse av internationella miljöer
  • intresse och kunskap om systemstöd i finansiella processer
  • flytande engelska och svenska i både tal och skrift
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten som Financial Controller är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Till att börja med sträcker sig uppdraget ca 12 månader framöver.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anja Wiaderny på 073-684 71 25.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.