Financial Controller till fordonsindustrin!

Adecco Sweden AB · Ekonomi · 15 dec

Om jobbet

Har du erfarenhet som controller och vill ta nästa steg i karriären? Är du självständig och analytisk och vill du arbeta med både Kina och Sverige som din arbetsplats? Vill du ha en roll där du kan knyta nya kontakter inför framtiden? Vi på Adecco Automotive Professionals har tjänsten för dig!

Om tjänsten
I din roll som Financial Controller kommer du att vara en del av ett globalt team som i samarbete med kollegor på andra affärsenheter, såväl lokalt som globalt, bidrar med finansiell rådgivning, analyser och vägledning i ekonomiska frågor. Rollen kommer att innebära en nära kontakt med företagets kontor i Kina. Det nära samarbetet med Kina-kontoret kommer ge dig möjligheten att och arbeta sida vid sida med företagets medarbetare i Kina.

Företaget befinner sig i ett spännande förändringsarbete och ska skapa en ny, oberoende finansiell organisation. Som en del i detta team kommer du att få möjlighet att utveckla och genomföra effektivare processer och analyser för att på bästa sätt kunna stödja verksamheten. En del i rollen är att nätverka för att skapa ett bättre samarbete mellan företagets olika aktörer. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår:
  • Implementera ekonomiprocesser och analyser för att stödja verksamheten på bästa sätt
  • Arbeta med att samla in och sammanställa stöddokument för fakturor mot Kina
Om dig
Du som har en universitetsexamen inom ekonomi samt har tidigare erfarenhet av arbete som controller eller inom redovisning är rätt person för tjänsten. Trivs du i en internationell miljö där engelska är koncernspråket är detta en roll som kommer att passa dig. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i Excel och har du även erfarenhet av SAP R/3 är detta meriterande.

Viktigt för tjänsten:
  • God kommunikationsförmåga
  • Flytande i Engelska, såväl i tal som skrift
  • Universitetsexamen i ekonomi
  • Flertalet resor till Kina
För att trivas i rollen så har du ett analytiskt och logiskt tankesätt och trivs med att arbeta i ett team med många kontaktytor. Din kommunikativa förmåga och positiva energi uppskattas på denna arbetsplats och du är duktig på att snabbt kunna skapa dig en helhetsbild över det ekonomiska flödet på en större avdelning. Som person är du självgående och tar ansvar för att leverera i tid, samtidigt som du är van att prioritera och trivs i en internationell miljö.

Om anställningen
Tjänsten som controller är ett konsultuppdrag med tillsättning 21 November och är ett kortare uppdrag. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anja Wiaderny på 0736-84 71 25.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.