Ett expansivt RUAG Space söker elektronikkonstruktör till ny avdelning!

Om jobbet

Brinner du för design och utveckling av elektronik och inbyggda system, och vill vara med och utveckla avancerad rymdteknologi? Är du civilingenjör eller motsvarande och har några års arbetslivserfarenhet? Då kan vi erbjuda en spännande tjänst inom elektronikkonstruktion av utrustning för användning i rymden! För att förstärka kompetensen och bättre kunna möta nya utmaningar söker RUAG Space nu en kreativ ingenjör - vi hoppas att just du vill jobba med oss och utveckla framtidens rymdapplikationer!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för RUAG Space räkning en elektronikkonstruktör. RUAG Space i Sverige utvecklar och tillverkar utrustning för användning i rymden. Inom enheten för digitala produkter sker utveckling och tillverkning av styrdatorer och annan elektronisk utrustning till satelliter, instrument och raketer.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RUAG Space önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos RUAG Space.

Arbetsuppgifter

RUAG Space söker en ingenjör inom följande område:

Elektronikkonstruktör till analog och digital elektronik

Som elektronikkonstruktör kommer du att arbeta både brett och djupt med elektronikutveckling i olika faser av arbetet. En arbetsdag kan innehålla kravanalys, detaljkonstruktion, verifiering och avancerad felsökning. Du arbetar med utveckling av komplexa konstruktioner inom kretskortskonstruktion för analog och digital elektronik, till exempel A/D-omvandlare, motorstyrning och digitala interface. Du kommer arbeta i tätt samarbete med ingenjörer inom andra områden, exempelvis systemarbete, mekanik, mjukvara och FPGA.

Vi söker nu dig som har erfarenhet av att designa höghastighets A/D- och D/A-omvandlare, höghastighetsinterface och analoga konstruktioner där digital styrning via mikrokontrollers och FPGA ingår.

Vi söker dig som

Är civilingenjör eller motsvarande inom elektro, data, teknisk fysik eller liknande. Du har även några års relevant arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet eller förståelse och intresse för mer än ett av ovanstående områden är meriterande.

Som person är du lösningsorienterad och ansvarstagande. Eftersom arbetet bedrivs i projektform tillsammans med andra i ett team är samarbetsförmåga och god social kompetens viktiga egenskaper. Arbetsuppgifterna kommer att vara omväxlande och kan skilja sig åt mellan olika projekt, vi tror därför att du är flexibel och tycker det är kul att lära dig nya områden. Du är också driven, tar gärna egna initiativ och tycker om att skapa nya kontakter och relationer med personer även utanför det egna teamet.

RUAG Space verkar i en internationell miljö med mycket kund- och leverantörskontakt på såväl svenska som engelska. För att du ska känna dig bekväm i din nya roll behöver du behärska svenska och engelska väl, i både tal och skrift.

Övrig information
  • Start: Snarast eller enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
  • Placering: Kallebäck, Göteborg
  • Kontaktuppgifter: Anna Nilsson, 031-3523375
  • Sök tjänsten med CV och personligt brev genom att klicka på Ansök nedan. Ange vilken av tjänsterna som du är mest intresserad av i din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

57 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

RUAG Space gör kvalificerad utrustning åt satellitbyggare och raketoperatörer i hela världen. RUAG Space utvecklar och tillverkar datorsystem för att styra och övervaka satelliter, mikrovågsmottagare och antenner för satellitkommunikation och mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer. RUAG Space arbetar med hela produktflödet från design till tillverkning.

RUAG Space AB tillhör rymddivisionen inom RUAG Holding AG, en schweizisk teknik-koncern med över 8 000 medarbetare inom flyg, rymd och försvar. Rymddivisionen har drygt 1 200 medarbetare i Sverige, Schweiz, Österrike, Finland och USA.

Läs mer om RUAG Space på http://www.ruag.com/