Estrella söker PLC-tekniker på heltid

Om jobbet

Estrella är ett av Sveriges mest kända varumärken. Estrella var först i Sverige med att producera snacks och har funnits på svenska marknaden sedan 1957.

Estrella AB omsätter ca 550 mkr och har 180 anställda. Fabriken och huvudkontoret ligger i Angered utanför Göteborg och Agrocentret ligger i Kistinge utanför Halmstad.

Vår strävan är att alltid tillverka de godaste snacksen, självklart med miljö och hälsa i fokus. Vi lanserar många nyheter och vill överraska både dig och oss själva med nya snacks. Varje dag ställer vi oss frågan; Finns det något godare?
Som PLC tekniker på Estrella lägger du huvuddelen av din tid på att driva mindre projekt inom ditt specialistområde på våra produktionslinjer. Projekten växlar mellan installationer av ny utrustning och uppgradering av funktionalitet i den befintliga utrustningen. Att felsöka och programmera i våra program för att uppnå tillförlitligare funktion kommer också att vara en stor del då Estrella nu går in i en fas där vi kommer att ha ökat fokus på tillgängligheten i vår utrustning. Som en medlem av Estrellas underhållsavdelning kommer du dock att få gripa in i olika situationer när efterfrågan uppstår, att vara flexibel och ha en god övergripande underhållskunskap är därför ett plus.

Vi tror att du som söker har någon typ av PLC utbildning i bagaget, gärna på högskolenivå eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet av liknande arbete inom industrin. Programmeringskunskaper i Estrellas Siemens s7 system är ett krav och framförallt används Siemens s7-300 och s7-400. Har du vana av programmering just inom dessa båda är det meriterande. Även programmeringskunnande i TIA portal är positivt.
I tjänsten ingår flertalet olika kontaktytor du behöver därför vara duktig på att samarbeta och komma överens med såväl interna som externa kontakter. Då tjänsten är självständig och i mångt och mycket inriktad på projekt behöver du vara ansvarstagande samt besitta förmågan att själv kunna driva ditt arbete framåt och slutföra tilldelade aktiviteter.

Att du är strukturerad och håller ordning bland dina projekt och uppgifter ser vi som en viktig faktor för att kunna lyckas i sin roll som PLC-tekniker hos Estrella.

Goda engelskkunskaper är ett måste för kommunikationen med många av de externa leverantörerna.

Tjänsten är på heltid och arbetet är förlagt till vardagar under dagtid. Placeringen är på Estrella huvudkontor i Angered och du kommer att rapportera till Estrellas underhållschef. Till en början är du uthyrd som konsult till Estrella via Söder & Co. För rätt person väntar fortsatt anställning direkt hos Estrella.

ANSÖKAN:

Ansökningarna behandlas löpande så är du rätt person? Sök redan idag på soderco.se! Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Berggren eller Eric Öberg.
Jobbfakta
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende.

Det går bra för Söder & Co och en kul grej när det går bra är att man behöver bli fler. På Söder & Co är vi alltid intresserade av att knyta till oss rätt personer. För hos oss är det människorna som gör skillnad. Vi erbjuder dig marknadsmässig lön, tjänstepension enligt vårt kollektivavtal med unionen, friskvårdserbjudande, roliga medarbetaraktiviteter och personligt engagemang från din närmsta chef. Vår framgång bygger på din framgång. Välkommen till oss!