Erfaren IT- analytiker till Schenker

Academic Work · Data & IT · 26 dec

Om jobbet

Söker du en långsiktig tjänst där du får möjligheten att jobba inom transport- och logistikbranschen i en internationell miljö? Gillar du utmaningar där ditt strukturerande och handlingskraftiga arbetssätt uppskattas? Då är den här tjänsten rätt för dig där du kommer vara en del av ett kompentent och samarbetande team!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Schenkers räkning IT-analytiker med placering på DB Schenkers huvudkontor vid Lilla Bommen i Göteborg. Vår kund är ett stort transport- och logistikföretag som arbetar med världen som marknad och har sin IT- stab i Göteborg. Schenker söker fyra profiler som ska:
 • Arbeta med externa kundavtal, prissättning och fakturering.
 • Arbeta kring att optimera transsportprocessen.
 • Arbeta med externa leverantörer
 • Arbeta med finansiell integration mellan master data management, transport management system & finansiella system.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schenkers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

För detta uppdrag kan det vara aktuellt med både rekrytering direkt till kund alternativt att bli anställd hos Academic Work inledelsevis och sedan bli anställd direkt hos Schenker.

Arbetsuppgifter

Som IT-analytiker kommer du tillsammans med affärsenheten att utveckla och underhålla programvara för att fortsätta förbättra konkurrensfördelar för kunden. Du kommer att agera som stöd till utvecklingsprojekt och implementera välfungerande arbetsflöden inom nuvarande och ny programvara mot de olika företagen i Europa.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med 2:end och 3:rd line- support för företagen i Europa.
 • Ta in kravställning och utföra processutveckling inom olika affärs områden, tex kundavtal och transportplanering.
 • Genomföra data och processanalyser.
 • Presentera projektförslag inom IT- management samt vara med i uppstarten och genomförandet av olika projekt.
 • Definiera och justera funktionskrav inom affärsområdet/ processgruppen.
Tjänsten passar dig som vill jobba Globalt inom IT och vill jobba i en internationell miljö. Tjänsten kommer innebära resor både inrikes och inom Europa.

Vi söker dig som

Krav:
 • Högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område såsom IT, teknik eller ekonomi.
 • Minst 2 års erfarenhet som IT analytiker, eller likvärdig roll.
 • Du är obehindrad inom det svenska och engelska språket då arbetsuppgifterna sker på dessa språk.
Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet inom logistik branschen.

Som person är du engagerad, driven och har god laganda. Du har mycket god kommunikationsförmåga, är lösningsorienterad och lägger stor vikt vid ett strukturerat arbetssätt. Du drivs av att vara specialiserad i dina arbetsuppgifter och vill ständigt utvecklas.

Övrig information
 • Start: December
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker
Publicerad

45 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Schenker (https://www.dbschenker.se/log-se-se/start/) Idag är DB Schenker en global koncern under stark tillväxt, en av världens största leverantörer av integrerade logistiktjänster.
De driver och formar framtidens transportnätverk med såväl landtransporter som flygtransporter, sjötransporter och lagringskoncept. Det innebär transporter för hela värdekedjan samtidigt som deras kunder kan förvänta sig innovativa och kostnadseffektiva logistiklösningar från samma källa.

Deras kunder finns inom branscher som healthcare, tillverkningsindustri, reservdelslogistik, pappers- och massaindustri, livsmedel, kemisk industri, fordonsindustri, fashion & retail samt e-handel.

De eftersträvar alltid att leverera professionell kompetens och tjänster som verkligen fokuserar på kundens individuella krav. Till marknadens förfogande står drygt 64 000 medarbetare på 2 000 platser i 130 länder. De ser till att hålla vad Schenker lovar.