Endian söker en driven och kommunikativ person som vill arbeta med webbutveckling

Academic Work · Data & IT · 23 jan

Om jobbet

Vill du vara en del av laget? Och vill du ha ett jobb med utvecklingsmöjligheter? På Endian technologies blir du en del av ett litet och mycket kompetent team av utvecklare som brinner för inbyggda system, öppen källkod och fri programvara. I den lilla organisationen är varje individ en nyckelperson.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Endian technologies räkning en webbutvecklare som har kunskaper av både backend- och frontendprogrammering. Du kommer antingen att få arbeta ute hos någon av Endians kunder eller inne på deras kontor, mest troligt båda delarna. Du kommer att få vara med och stötta upp i ett av de projekt som Endian arbetar med vilka är kamerasystem, 3D-visualisering, strömförsörjning för tredje världen, uppkopplade bilar, säkerhetselektronik eller uppkopplad medicinsk utrustning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Endian technologies önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Endian.

Arbetsuppgifter

Som webbutvecklare kommer du arbeta med projektbaserade arbetsuppgifter där du kommer att driva och ansvara för projekt. Du kommer även genomföra tester på produkterna för att se om eventuella buggar uppstår. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du även styra upp i bolagets labbplattform.

Du kommer till exempel att:
  • Jobba med projekt enligt agil arbetsmetod
  • Testa produkter innan de levereras till kund
Tjänsten passar dig som uppskattar variation och möjligheten att få arbeta med både backend och frontend. Om du även är driven och gillar utmaningar kommer att trivas hos Enidan. Det befintliga gänget älskar dessutom programmering och brinner för att bygga riktigt bra lösningar som de kan vara riktigt stolta över!

Då ditt arbeta kommer ske i nära samarbete med Endians kunder finns även här möjligheter att få bidra till goda kundrelationer och möjligheten att få sätta sig in i olika arbetssystem.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har kunskaper av fullstackprogrammering och därmed är en klippa på Java, JavaScript och Phyton. En grundläggande del är därför att du har en examen från Högskola eller Universitet inom Software Engineering, Civilingenjör eller Data.

För att lyckas i den här rollen är det viktigt med en bred kunskap, ju mer du har arbetat med fullstack desto bättre stämmer du överens med den profil vi söker. Däremot anser Endian att det finns olika vägar för att besitta denna kunskap. En möjlig väg är att du har arbetat mellan 1 till 3 år inom relevanta delar, sommarjobbat eller har hobbyprojekt eller en portfolio att visa upp. För att motsvara Endians förväntningar tror vi bland annat att du har arbetet med raspberry, react, node.js och har grundläggande men goda kunskaper av Android eller iOS-apptuveckling.

Som person är det viktigt att du gillar kundkontakt då du kommer att ha ett nära samarbete med Endians kunder. Vidare ser vi att du är en person som brinner för IT och har ett stort engagemang till de uppgifter du tar dig an.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Göteborg, Mölndal
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Mölndal
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

Endian technologies är ett företag som utvecklar avancerade produkter och tjänster för en uppkopplad värld. De går igång på inbyggda system, öppen källkod, ny teknik, och framtagning av komplexa produkter. De är ett litet team bestående av mycket kompetenta medarbetare som vill leverera ett mycket högt kundvärde.

Endian är kända sedan snart 15 år som experter inom Linux för inbyggda system och trådlös kommunikation. Under årens lopp har de varit med och tagit fram ett antal framgångsrika produkter till marknaden, inklusive tjänster med användare i hundratusental. Deras kunder finns inom medicinteknik, konsumentelektronik, tillverkningsindustri, marin teknik och fordonsindustri.