Elkonstruktör - Stenungsund

Om jobbet

Till vår verksamhet Engineering söker vi nu erfarna Elkonstruktörer

Engineering levererar tekniska tjänster och projektledning inom främst mekanik, el och automation. Vi tar ansvar för förstudier, förprojekt samt projektgenomförande. Vi har alltid ett kostnadseffektivt och lösningsorienterat angreppssätt. I våra projekt är hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet nycklar till en lyckad projektering.

Arbetsbeskrivning

Som elkonstruktör inom Bilfinger kommer du att arbeta med elkraftskonstruktioner huvudsakligen i projektform men även med underhåll inom processindustri och energi. Du kan komma att arbeta med förstudier, beräkningar, projektering, kalkyler, konstruktion, CAD-ritning samt förfrågningsunderlag. Du kommer att arbeta som delprojektledare, medverka vid montage samt vid utcheckningar av anläggningar och fram till färdig installation och slutbesiktning, samt vara ett bollplank för våra kunder och våra elverkstäder. Tyngdpunkten i arbetsuppgifterna består i att dimensionera samt konstruera elritningar för elmotordrifter, eltrace, belysning, jordningar, apparatskåp. Vi erbjuder ett arbete med stor teknisk spännvidd där det finns möjlighet att fördjupa sig.

Uppdrag utförs i våra lokaler i Stenungsund eller på plats hos våra kunder i västra Sverige. I vissa uppdrag har du en ledande roll för att uppnå satta mål och kan komma att leda annan personal.

Kunskap, färdighet & erfarenhet
  • Akademisk ingenjörsutbildning samt 5 års relevant erfarenhet, alternativt lägre ingenjörsutbildning med längre erfarenhet av elkonstruktion inom processindustrin.
  • Elbehörighet, väl förtrogen med gällande föreskrifter och standards inom området.
  • Erfarenhet av SAP och Ex-anläggningar är meriterande.
  • Intresse och erfarenhet av hälsa-, miljö- och säkerhetsfrågor.
  • Företagsekonomisk förståelse.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska - tal och skrift.
Flexibilitet och samarbetsförmåga ser vi som viktiga personliga egenskaper. Att du tar initiativ är självklart på samma sätt som att du är noggrann och har en god administrativ och kommunikativ förmåga.

Kontaktperson
Morgan Levén, ELIN gruppchef, tel: 0303-85679

Facklig kontakt
Björn Andersen, Unionen, tel: 0733-855731

Sista dag för ansökan är 2016-11-30. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista dag för ansökan.
Jobbfakta
Ort
Stenungsund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ingår i Bilfingerkoncernen som består av cirka 70 000 anställda runt om i hela världen. I Sverige består verksamheten av 1100 anställda med verksamhet i hela landet, huvudkontoret ligger i Kungälv. Vår kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin. Läs mer om oss på: http://www.is-sweden.bilfinger.com/

Hos oss på Bilfinger är vi angelägna om att skapa värden och förbättringar tillsammans med våra kunder. Vår absolut viktigaste resurs i detta arbete är våra kompetenta medarbetare och kombinationen av våra anställdas färdigheter. I vår verksamhet står höga krav på kvalitet, säkerhet och kompetens i fokus. Som anställd erbjuds du att vara en del av en företagskultur baserad på engagemang, ansvarstagande och affärsinriktning i ständig utveckling. Bilfinger är ett hållbart företag med finansiell styrka och tillväxtambition.