Elektronikkonstruktör till RUAG Space Göteborg!

Om jobbet

Har du erfarenhet av digital elektronikkonstruktion och gillar att samarbeta med andra? Nu söker vi dig med civilingenjörsexamen inom elektro, teknisk fysik eller liknande och som vill arbeta som elektronikkonstruktör på RUAG Space! Vi är både intresserade av dig som arbetat några år med elektronikkonstruktion och av dig som nyligen tagit examen men som på något sätt kommit i kontakt med elektronikkonstruktion. Oavsett vilket har du som brinner för elektronik på detaljnivå mycket goda möjligheter till både utmaning och vidareutveckling i din yrkesroll på RUAG Space. Läs vidare och ansök redan idag urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för RUAG Space räkning en elektronikkonstruktör till sektionen för Research & Development. RUAG Space utvecklar och tillverkar datorsystem för att styra och övervaka satelliter, mikrovågsmottagare och antenner för satellitkommunikation samt mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer.

Den aktuella sektionen arbetar med studier och projekt för framtida rymdapplikationer såsom satellitplattformar, instrument och styrdatorer till raketer. Teamet leds av Andreas som tillsammans med tio medarbetare med blandande erfarenhetsnivåer inom bl.a. mjukvaruutveckling, FPGA-konstruktion och signalbehandling arbetar med flertalet projekt parallellt. Gemensamt för teammedlemmarna är de brinner för teknik och att de gärna och ofta delar med sig av erfarenheter och expertis. Nu söker de dig som vill vara delaktig i ett öppet och sammansvetsat team som gillar att arbeta med frihet under ansvar!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RUAG Space önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos RUAG Space.

Arbetsuppgifter

Research & Development arbetar med studier och projekt för framtida rymdapplikationer på förfrågan från bl.a. ESA (European Space Agency) och med internfinansierade produktområden. Studierna och projekten är av olika karaktär både storleks- och innehållsmässigt, exempelvis rör det sig om nya satellitplattformar, instrument och styrdatorer till raketer.

Som elektronikkonstruktör kommer du att arbeta med framtagning och konstruktion av digital elektronik i de olika projekten. Du kommer samtidigt att bevaka nya trender inom området och se till att hårdvaran i projekten lever upp till kvalitetskraven. Du bedriver ditt arbete i tät dialog och samarbete med andra funktioner.

Du kommer tillsammans med Andreas lägga upp en introduktionsplan för arbetet baserad på din erfarenhetsnivå. Som ett stöd för introduktionen, både vad det gäller arbetsuppgiften och gemenskapen, kommer du tilldelas en fadder på sektionen.

RUAG Space som företag karaktäriseras av ett öppet klimat och en god stämning bland medarbetarna. Du som ingenjör och som brinner för elektronik på detaljnivå har mycket goda möjligheter till både utmaning och vidareutveckling i din yrkesroll då medarbetarna står i fokus. Du ges bland annat möjlighet till flextid, kompetensutvecklande lunchföreläsningar och varför inte engagera dig i någon av RUAG Space många personalföreningar.

Vi söker dig som
  • Har 1-5 års arbetslivserfarenhet inom digital elektronikkonstruktion. Här välkomnar vi dig som har några års erfarenhet inom området såväl dig som är junior, kravet är att du konkret har arbetat med elektronikkonstruktion efter din examen.
  • Är examinerad civilingenjör inom elektro, teknisk fysik, data eller liknande
  • Talar och skriver obehindrat både svenska och engelska, då båda språken används i din vardag
Det är meriterande om du har kunskaper inom någon/några av områdena mjukvaruutveckling, ASIC/FPGA-utveckling, testutveckling, analogkonstruktion, kraftkonstruktion eller mekanikkonstruktion.

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper. Som person är du ansvarstagande för dina arbetsuppgifter med stor ambition att driva den tekniska utvecklingen framåt. Du har ett problemlösande förhållningssätt och att arbeta strukturerat och med noggrannhet faller sig naturligt för dig. Då tjänsten innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du känner dig bekväm med att samarbeta och kommunicera med andra och du har förmåga att anpassa din kommunikation utefter vad situationen kräver. Slutligen trivs du med att arbeta innovativt och nyskapande då varje projekt på sektionen är unikt!

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Göteborg, Kallebäck
  • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Anna Nilsson, 031-3523375
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

52 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

RUAG Space gör kvalificerad utrustning åt satellitbyggare och raketoperatörer i hela världen. De utvecklar och tillverkar datorsystem för att styra och övervaka satelliter, mikrovågsmottagare och antenner för satellitkommunikation och mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer. RUAG Space arbetar med hela produktflödet från design till tillverkning.

RUAG Space AB tillhör rymddivisionen inom RUAG, en schweizisk teknik-koncern med över 8 000 medarbetare inom flyg, rymd och försvar. Rymddivisionen har drygt 1 200 medarbetare i Sverige, Schweiz, Österrike, Finland, Tyskland och USA.

Läs mer om RUAG Space på http://www.ruag.com/