Ekonomichef

Om jobbet

"Vinter OS i Sochi 2014 blev en otrolig framgång för Bliz som varumärke. Vi får hela 25 medaljer med varumärket genom längdskidåkare och skidskyttar i Sverige, Norge och Finland."

Ekonomichef

Placering i Kungälv

Future söker en driven, operativ och handlingskraftig ekonomichef som analyserar, följer upp resultat och har fokus på lönsamheten genom att vara aktiv och jobba med företagets nyckeltal. Ett tungt ansvar blir att ha ansvar för vår koncernredovisning mot ledningsgrupp och styrelse samt att jobba med omsättningshastigheten av vårt varuflöde, lönsamhet per produktgrupp, men också ge försäljningsavdelningen stöd i lönsamhetsberäkning mot kund. Du ansvarar för en grupp om 2 - 3 personer och rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen.

Du driver projekt inom budgetarbetet i koncernen och prognoser från dotterbolagen. Du har kontroll på kostnader, marginaler, kapitalbindning och likviditetsplanering. Du känner kund- och produktmixen och har förmågan att snabbt skapa dig en bild av hur olika beslut slår ekonomiskt och agerar tillsammans med VD och koncernledningsgrupp utifrån detta. Du ska också fungera som ett bollplank till VD, gällande affärsstrategiska beslut.

Ansvar och arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen
 • Controlling för Futurekoncernen, med fokus på nyckeltal för lönsamhetsoptimering med underlag från gedigen lönsamhetsanalys - kund/produkt
 • Utveckla processer och rutiner för ekonomiavdelningen anpassade för den expansionsfas vi befinner oss i
 • Driva och koordinera budgetprocessen
 • Månads- och kvartalsrapporter
 • Årsredovisning och övergripande ansvar för bokslutsprocessen
 • Konsolidering och ansvara för att dotterbolagen levererar korrekta resultat till HK, samt arbeta proaktivt på plats för att stödja de befintliga ekonomiska processerna
 • Rapportering och framtagande av beslutsunderlag till ägarna och styrelsen
Vi söker dig som har arbetat som ekonomichef, controller eller liknande och du kommer troligtvis från ett mindre eller medelstort företag gärna med verksamhet inom Retail. Du har en relevant högskoleutbildning och det är önskvärt med flera års ledarerfarenhet.

För att lyckas i rollen
 • En utpräglad teamspelare och prestigelös person med god kommunikativ förmåga
 • Du har god analytisk förmåga och ett proaktivt och strategiskt arbetssätt
 • Ett genuint intresse av att förstå verksamheten du arbetar i
 • Goda kunskaper i engelska såväl i tal som skrift.
Future Eyewear Group är ett innovativt och marknadsledande bolag med motiverade och engagerade kollegor som ständigt vill utvecklas och ta nya marknadsandelar!

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Säljpoolens rekryteringskonsult Camilla Jacobsson 031-704 51 79. Urval görs löpande och vi vill ha din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Future Eyewear Group grundades i Göteborg 1984 och är idag med sina dotterbolag Future Danmark, Future Finland & Future Norway, det ledande företaget inom sol-, sport-, & läsglasögon i Norden. Omsättningen i koncernen är ca 130 miljoner och vi distribuerar årligen mer än 3 miljoner glasögon och goggles.

Future jobbar med ledande kedjor inom flera branscher, ex Stadium, Intersport, Team Sportia, Seven Eleven, Pressbyrån, Statoil, Preem, ICA, Åhléns, flygplatsbutiker, samt färjelinjer. Bolaget har också en stark exporttillväxt, Future representeras utanför Norden via distributörer i ca 15 länder i olika delar av världen. Företaget är svenskägt, baserat i Kungälv och består av ca 35 medarbetare i Sverige och totalt ca 50 st i Nordengruppen.

Sökord: chef, chefsjobb, ekonomi, finans
Jobbfakta
Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!