Driven Testingenjör till CPAC!

Om jobbet

Har du tidigare arbetat med testning och vill nu ta steget till nästa nivå? Är du utbildad inom elektroteknik eller mekatronik? Har du rätt attityd för att arbeta med och lära dig av medarbetare som är i framkant i branschen? Har du vad som krävs för att arbeta som Testingenjör på CPAC? Läs mer för att se om du har vad som krävs!

Information om uppdraget

Academic Work söker för CPACs räkning en Testingenjör till det marina segmentet. Som del av Volvo Gruppen arbetar de i dag med framtagning av styr-och reglersystem till fordon som bland annat grävmaskiner och båtar där Yamaha och just Volvo Penta är framstående kunder. Med hjälp av den elektroniska plattformen, Electronic Vessel Control (EVC), och det unika drivsystemet, Inboard Performance System (IPS), ersätter de den traditionella ratten med en joystick samtidigt som man håller en båt i samma position när den ligger i vänteläge vid vågor. Det prisbelönade systemet Dynamic Positioning System (DPS) hjälper föraren att bibehålla båtens position och kompasskurs inom ett par meter när, med bara en knapptryckning.

Med drygt 120 drivna medarbetare på det moderna kontoret i Mölndal kommer du att ingå i det högpresterande testteamet på 6 personer inom det marina segmentet. Testriggarna finns både inhouse och ute på fält i Krossholmen vilket erbjuder dig en dynamisk arbetsmiljö där du får träffa både interna och externa aktörer i projekt som är i framkant av innovation.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos CPAC. Intentionen är att du på sikt blir direkt anställd hos CPAC, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CPACs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Testingenjör arbetar du framförallt mot det marina segmentet där ditt team fokuserar på testning av EVC systemet speciellt utvecklat för Volvo Pentas marina applikationer.

Du kommer till exempel:
 • Utföra testspecifikationer, testexekvering och automatiserad testutveckling
 • Testa mjukvaran i verkligheten på testcenter
 • Se till att komponenter efterlever miljöstandarder
 • Vid behov göra klimatprovningar och temperaturmätningar
 • Samarbeta tätt inom och mellan företagets olika projektgrupper
Fördelen i din roll som Testingenjör är att du får vara med i hela kedjans process och förstår därav helheten, från start till slut, där ett koncept blir en fullt fungerande funktion i ett fordon som tillhör Volvo Penta och Yamaha. Du får ta del av en kultur som genomsyrar gemenskap, samarbete, engagemang, energi och eget ansvar. Vidare erbjuds fastanställda möjligheten att vid två tillfällen i veckan, tillsammans med dina kollegor, nyttja träningsfaciliteterna i samma byggnad, eftersom CPAC uppmuntrar till välmående och glädje.

Vi söker dig som
 • Har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektroteknik eller mekatronik
 • Har 1-3 års erfarenhet och genuint intresse av testning
 • Besitter programmerings- och elkunskap
 • Är driven, men ödmjuk!
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har B-körkort
Det är mycket meriterande om du...
 • Har tidigare erfarenhet av testning mot fordonsindustrin
 • Har arbetat med LabVIEW
Som person är du ödmjuk och samarbetsvillig eftersom arbetet innebär kontakt med olika team och externa aktörer. Du ska kunna arbeta självgående där din passion för teknik och din nyfikenhet gör det svårt för dig att hålla dig borta från att kontinuerligt arbeta effektivt med den senaste utvecklingen inom test och verifiering. Din flexibilitet är viktig eftersom du ska kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter mot deadlines där din förmåga att avgöra vad som är viktigast väger tungt. Noggrannhet är en faktor som säkerställer att du inte bara arbetar effektivt, utan lägger märke till viktiga detaljer för att uppnå bästa resultat.

Övrig information
 • START: Omgående
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • PLACERING: Mölndal, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annonsid i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
 • SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Mölndal
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 jan

Om företaget

CPAC är ett produktbolag som utvecklar elektroniska styrsystem för transportsektorn. Företagets kunder är globalt kända varumärken. Utgångspunkten av CPACs framkant i industrin kommer från djup kunskap av att utveckla och integrera säkerhetskritiska elektroniska styrsystem i kombination med en enastående företagskultur som uppmuntrar differentiering och ansvarstagande.

Läs mer om CPAC