Copywriter till Oddwork i Göteborg

Om jobbet

Oddwork. Hire personality. Train skill. And be awesome at your employer branding.

Oddwork startade i en orange revolution 2012 av tre studenter utifrån Handelshögskolan i Göteborg. På den tiden fanns det gott om rekryteringsbolag ute på universiteten, men det var något som fattades och det var lätt att känna att talang inte togs tillvara på. Inte på riktigt. Efter att ha lämnat in sitt CV till de stora rekryteringdrakarna kunde man få jobberbjudanden skickade till sig redan dagen efter, men det var sällan den typ av möjligheter man förklarat att man brann för och inte heller den typ av karriärsäventyr man beskrivit att man var passionerad kring.

Oddwork startade för att gå emot detta! Vi ville skapa det rekryteringsbolag som vi själva saknade - ett bolag som alltid vill lära känna sina talanger på riktigt för att veta vad man verkligen brinner för och samtidigt ha nära kontakt med alla våra partnerföretag som söker våra talanger. Vi började jobba för att få det så, och fortsätter att göra det varje dag. I fortsatt kamp mot de stora rekryteringdrakarna där ute...

Vi söker nu vår nästa Copywriter till Oddwork HQ i Göteborg. Välkommen ombord på ett äventyr som bara börjat, där du är vår nästa medlem i Oddworkfamiljen. Vi är inte som de andra, men det är ju inte du heller.

Om tjänsten Copywriter hos Oddwork
I din roll som Copywriter kommer du att ta ett helhetsgrepp om all extern kommunikation som sker via Oddwork. Det innefattar att skapa samtliga annonser till de tjänster vi får möjlighet att rekrytera till i samarbete med våra partners över Sverige men också sociala medieinlägg till skapande av content och PR för våra, och partners, sociala kanaler. Att du älskar att skriva och kommunicera kreativt är med andra ord nyckeln i din personlighet.

Oddwork har en Account Managementavdelning som löpande är i kontakt med spännande bolag runtom i Sverige. Vi hjälper våra partners att rekrytera deras nya talanger inom sälj, ekonomi och management. När ett samarbete kommer in från en partner som är i behov av vår rekryteringshjälp behöver en annons skrivas för den aktuella tjänsten. Som Copywriter är det du som ansvarar för att skriva denna annons. Inför skapandet av varje annons kommer du att ha ett möte med ansvarig Account- respektive Talent Manager på Oddwork som med egna ord kommer att beskriva tjänsten och vilken typ av personlighet vår partner söker. Ditt ansvar blir att skapa annonsen så att den på ett ärligt och engagerande sätt förklarar vad tjänsten innebär och vilken typ av personlighet vår partner söker. Du ansvarar för att annonsens tonalitet stämmer in på partnerföretaget samtidigt som du följer den röda tråd som samtliga Oddworks annonser följer. Ditt arbete kommer att ses av tusentals talanger i månaden över hela Sverige.

Utöver att ansvara för att Oddwork publicerar de mest ärliga, kreativa och färgglada annonserna mot Sveriges talanger kommer du att ingå i vårt Creative Team. Detta innebär att vara delaktig och skapa innehåll kopplade till olika former av kundprojekt relaterade till employer branding. Det är därför viktigt att du känner dig säker i att kommunicera med varierad tonalitet beroende på vilka varumärken du arbetar med. Du kommer även att jobba nära Social Media Manager på Oddwork för att skapa innehåll för våra egna sociala kanaler.

Vi söker dig som...
... drivs av att skapa färg i världen genom dina ord! Du har ett väl utvecklat sinne för att skapa välformulerade, felfria och engagerande texter som andas energi. Som grund till detta ligger dina mycket goda kunskaper inom både svenska och engelska.

Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område som copywriting och/eller kommunikation. Meriterande är ett antal års arbetslivserfarenhet. Som person är du självständig och du kommer med egna initiativ och förbättringsförslag. Eftersom rollen ger dig stor frihet under eget ansvar krävs det att du är drivande och kreativ i ditt arbete samtidigt som du tar initiativ till att testa nya vägar och möjligheter.

Vad Oddwork erbjuder dig
Hos Oddwork kommer du till en unik och orange miljö där ingen dag är den andra lik. Här blir du automatiskt en del av vår snabbväxande Oddworkfamilj. Det är en familj som har ett enormt driv, vilja och otrolig professionalism men som älskar varandra i alla lägen. Kanske är det därför vi blev utsedda till "Sveriges Härligaste Gäng!" av Great Place to Work 2016. Här blir du direkt del av en kultur med drivna människor som älskar tävlingar, resor, after works och andra äventyr. Samtidigt är vi alltid oerhört professionella i vår leverans och kundupplevelse. Vi sitter mitt i Göteborg vid Avenyn på Engelbrektsgatan 28. Oddworks kontor går under temat "Welcome to the Adventure" där du kommer att spendera dina dagar i rum som konferensrummet Cirkus (med tillhörande popcornmaskin), Everest (som är fyllt med stenar), surfrummet Biarritz (med surfbrädor på väggarna), Wonderland (where the magic happens bland kaniner och uppochnedvända klockor...) och Los Angeles (med en vägg av palmer). I samband med måndagsmöte har vi alltid gemensam frukost, PT-träning sker på SATS varje fredag morgon och mycket mer.

Du har en god fast lön och kommer ta del av bolagets bonussystem i form av resor om bolaget uppfyller sina årsmål.

Kolla in oss ytterligare på www.oddwork.se och www.facebook.com/oddwork för att få en ännu bättre bild över vad Oddwork är och står för.

Är det dig vi söker och söker du oss?
Härligt! Då ska du söka till oss direkt. Vi går löpande igenom ansökningar och så fort vi båda känner att allt känns helt rätt, då är vi intresserade av att skriva avtal tillsammans och sätta en Oddworkkeps på ditt huvud. Du skickar in din ansökan via ansökningsformuläret. För frågor om tjänsten, ring oss på 031-89 28 35. Vi ser fram emot att träffa dig!

START: Omgående

PLATS: Göteborg

LÖN: Fast lön

KONTAKT: VD Charles Sinclair, charlie@oddwork.se (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 nov

Om företaget