Controllerinriktad ekonom till Chalmers

Academic Work · Ekonomi · 21 dec

Om jobbet

Är du en person som uppskattar dynamisk och utmanande arbetsmiljö? Vår kund Chalmers söker nu en controllerinriktad ekonom. Som arbetsgivare är Chalmers mycket uppskattade och välkända i Göteborgsområdet och söker dig som är självgående, engagerad och har goda praktiska redovisningskunskaper!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Chalmers räkning en ekonom till avdelningen för verksamhetsstöd på institutionen för data- och informationsteknik. Tjänsten är på heltid och kommer att löpa på minst ett år.

Institutionen för data- och informationsteknik omfattar idag fem forskningsavdelningar samt en avdelning för verksamhetsstöd och har ca 240 anställda. Avdelningen för verksamhetsstöd består idag av ca 20 personer inom ekonomi, grundutbildningsadministration, kommunikation, IT-stöd samt personaladministration och leds av den administrativa chefen. Avdelningen verkar i nära anknytning till kärnverksamheten, för att de ska få bästa möjliga stöd inom ovannämnda områden.

Ekonomigruppen består av fem medarbetare som jobbar tätt ihop. Det är i detta team du som ekonom kommer att ingå.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Chalmers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Chalmers. Chalmers intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom kommer du arbeta med det ekonomiska flödet för två av institutionens fem avdelningar. I dina arbetsuppgifter ligger fokus på löpande redovisning, bokslutsarbete samt prognos- och budgetarbete. Du kommer att besitta en central roll på institutionen där du arbetar nära chefer och projektledare och supporterar vid ekonomiska frågor.

Du kommer till exempel att:
 • Göra ekonomiska avstämningar och arbeta med löpande bokföring
 • Arbeta med ekonomisk projektrapportering till externa finansiärer (t.ex. EU-projekt)
 • Utveckla och planera arbetssätt, metoder och rutiner tillsammans med kollegor
 • Ha ett nära samarbete med institutionens chefer och avdelningens projektledare vid ekonomiska frågor
 • Delta vid budgetarbete för forskargrupper, projekt och avdelningar
 • Rapportera till avdelningschefer inom institutionen samt till interna och externa aktörer
Vi söker dig som
 • Har en YH, en kandidatexamen inom ekonomi eller motsvarande
 • Du har ett par års erfarenhet av ekonomiarbete samt goda kunskaper inom budget och bokslutsredovisning
 • Vi ser att du har en analytisk förmåga samt vana av att ha överblick och ta ansvar över hela ekonomiprocessen
 • Då du till stor del kommer att arbeta i Excel är det ett krav att du har mycket goda kunskaper inom programmet
 • Det är också viktigt att du är flytande i både tal och skrift i svenska och engelska då båda språken är vanligt förekommande i arbetet
Det är meriterande, dock inget krav, om du tidigare har arbetat inom kommun eller landsting. Det är även ett plus om du har erfarenhet av ekonomiska och administrativa stödsystem som används inom myndigheter, såsom Raindance eller Agresso.

Som person är du självgående och kan planera ditt eget arbete samtidigt som du kan ta dig an ad-hoc uppgifter. För att trivas i rollen tror vi att du uppskattar att arbeta med rutinbaserat arbete såväl som med utveckling av metoder och processer. Vidare är du analytisk, kommunikativ och nyfiken. Du uppskattar att vara spindeln i nätet samt samarbeta med personer i olika sammanhang.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, dock senast december
 • Omfattning: Heltid, minst ett år
 • Placering: Johanneberg, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Chalmers Tekniska Högskola AB arbetar med forskning och utbildning och har lokaler i centrala Göteborg. Som arbetsgivare är de mycket uppskattade och välkända i Göteborgsområdet med cirka 11 000 studenter och 3000 anställda.