Business support engineer till Johnson Matthey AB

Om jobbet

Nu har du möjligheten att få vara en del av Johnson Matthey i en tjänst där du kommer att agera i en koordinerande roll mellan kunder, leverantörer och Johnson Matthey Emission Control Technologies. Företaget är bl.a. världsledande inom avgasefterbehandling för fordonsindustrin (för mer information se; www.matthey.com). Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Johnson Mattheys räkning en Business support engineer.

Detta innebär att du kommer att agera som support i Johnson Mattheys svenska kundteam som jobbar med försäljning av katalysatorsystem till fordonsindustrin. Du kommer att hantera diverse logistikfrågor, produktionsfrågor samt koordinera andra frågor från kunder inom fordonsbranschen.
Vidare kommer du att hantera frågor gällande prototyper såsom tekniska specifikationer och prissättning, hantera beställningar, följa upp leveransplaner och under hela processen kommunicera med kund.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Johnson Mattheys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Johnson Mattheys intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet och att resursbehovet kvartstår.

Arbetsuppgifter

Som Business Support Engineer kommer du arbeta med att stötta kundteamen i kommunikationen både internt och externt. Syftet är att tillsammans med dina kollegor, generera en lönsam försäljning för att möta de affärsplaner som finns. Som leverantörer verkar vi på en global basis med verksamhet i Europa, Nordamerika, Asien och Sydamerika. Du kommer att vara stationerad på kontoret i Göteborg men det ingår en del resor i tjänsten.

Du kommer till exempel att:
 • Behandla frågor om bland annat; produktionsplaner, kapacitet och leveransprecision, kvalitet, teknisk specifikation och logistik.
 • Lära dig att hantera hela prototyp-processen; till att från en teknisk specifikation från kundens och JM:s teknikteam, beräkna och komma överens om priset (med stöd från kundansvarig) och hålla kunden informerad under processen.
 • Utveckla en god förståelse för JM:s produkter som levereras till kund samt ge stöd med kvartalsvisa prisuppdateringar, avstämningar, prognoser och långsiktiga produktionsplaner.
 • Samarbeta med JM:s produktionsanläggningar i frågor som rör kunden så att de förstår kundernas behov och att rätt information återkopplas till kunden.
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom teknisk försäljning och känner dig lockad av att jobba med produkter för en bättre miljö. Du kan hantera flera ärenden samtidigt och trivs i rollen som spindeln i nätet då tjänsten innebär mycket kontakt med båda kunder, leverantörer och kollegor. Du bör även vara noggrann och ha ett öga för detaljer samt förmågan att se helheten.

Vi söker dig som
 • Är nyuteximinerad Högskole alt. Civilingingenjör.
 • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har goda kunskaper i MS Office, framförallt Excel
 • Har kunskaper inom logistik
Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom fordonsindustrin. Kunskaper inom katalys är naturligtvis också mycket meriterande.

För att trivas i den här rollen så skall du vara en kommunikativ person, serviceminded och inte känna dig främmande för snabba kast i en dynamisk miljö. Du ska ha lätt för att skapa relationer, inom Johnson Matthey och även externt med leverantörer och kunder.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
(Ta bort för arbetaruppdrag)

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

36 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.