Backendutvecklare

TimeEdit · Data & IT · 5 mars

Om jobbet

Backendutvecklare

Göteborg

Om oss
TimeEdit är marknadens mest kraftfulla schemaläggningssystem. Våra tjänster berör dagligen hundratusentals människor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

TimeEdit är i en fas av expansion och nytänkande. Vi bygger om våra applikationer från grunden och flyttar våra tjänster till webben.

Vad vi erbjuder
Hos TimeEdit får du en spännande roll i en växande organisation, goda utvecklingsmöjligheter och en konkurrenskraftig lön. Med endast ett tjugotal medarbetare har alla möjlighet att göra skillnad. Vi tror att innovation är nyckeln till vår expansion och har därför avsatt hacktid varje vecka för våra utvecklare. Som anställd får du dessutom bra förmåner som t ex personlig utbildningsbudget och friskvårdsbidrag.

Vad vi vill
TimeEdit hanterar dagligen hundratusentals användare och de förväntar sig ett responsivt system. Vi eftersträvar ständigt snabbare och smartare lösningar, där målet är att våra kunder ska kunna få svar omedelbart. Majoriteten av all logik och data hanteras av vår server, skriven i C++, med MariaDB-databaser bakom. När någonting går långsamt här drabbar det alla våra delsystem. Vi vill dels ha effektivare kod och databasfrågor, och dels bättre metoder för att mäta förändringar i prestanda. Utöver servern så får även vår webbtjänst i Java hantera stora mängder anrop. Det handlar både om rendering av schemavisning, men framförallt om vårt SOAP API. För att kunna skala systemet effektivare så vill vi effektivisera vår API-tjänst med avseende på både snabbhet och minnesanvändning.

Vem vi söker
Du är en social person med goda kunskaper om C++ och/eller Java. Du har flera års praktisk erfarenhet av SQL-databaser och kan optimera både frågor och index för att få effektiva frågor. Vi tror även att du har vana av API:er i form av SOAP eller REST, och allra helst att du utvecklat dem själv. Du har en teknisk högskoleutbildning eller liknande, alternativt flera års arbetslivserfarenhet av backendutveckling. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi vill att du uppfyller flera av följande punkter:
  • dokumenterade kunskaper i högpresterande serverkod i C++ och Java
  • flerårig erfarenhet av SQL-databaser (helst MySQL/MariaDB)
  • kunskap om SOAP/REST
  • goda kunskaper om Unix-system
  • god kännedom om nätverkskommunikation och protokoll
Kontakt

För frågor om tjänsten går det bra att kontakta Henrik Hyllner på henrik@timeedit.se. Vänligen skicka inte din ansökan via e-post använd länken enligt nedan.

Ansökan

Vänligen skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

TimeEdit AB är ett svenskt produktföretag som utvecklar resursboknings- och schemaläggningsprogram. TimeEdit är marknadsledande inom universitets- och högskolesektorn i Sverige och Norge. Över 600.000 personer berörs dagligen av de bokningar som TimeEdit hanterar. Vi är stationerade i Göteborg med ett tjugotal medarbetare. TimeEdits grundfilosofi sedan 1992 är att utveckla moderna, lättanvända administrativa system för branscher med komplexa planeringsbehov.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

40 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 mars

Om företaget

Intenso Teknikrekrytering är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och it. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.