Automationsingenjör-Industri

Om jobbet

Automationsingenjör

Göteborg
Vi söker nu en duktig PLC-programmerare. Du kommer att ingå i en grupp kvalificerade ingenjörer inom El & Automationsteknik med placering i Göteborg. Vid kontoret i Göteborg är vi idag ca 500 medarbetare varav 37 inom El & Automationsteknik och vi önskar utöka med ytterligare kvalificerade och erfarna medarbetare i våra trivsamma lokaler vid Fiskhamnen.

Du kommer att verka i uppdrag, större och mindre, inom främst process- och energiområdet. Du kommer självständigt handlägga konstruktionsuppdrag mot kund, dels i egna uppdrag och dels i multidisciplinära projekt. Rollen innebär arbete med processinstrumentering och automationsteknik. För dig med goda kunskaper inom Siemens PCS7 finns det mycket goda utvecklingsmöjligheter att inta rollen som teknisk specialist.

Arbetsuppgifter:
 • Programmering av olika styrsystem, tex ABB 800 ochSiemens PCS7.
 • Projektering av styr- och reglersystem.
 • Funktionsbeskrivningar.
 • Fältbussteknik.
 • Installationer i ATEX - Miljö.
 • Konstruktion av automatik skåp.
Personlig profil:
 • Du är högskoleingenjör eller har annan likvärdig utbildning.
 • Du har 5 års erfarenhet av branschen eller ovan nämnda områden.
 • Meriterande om du har jobbat med programmering inom t.ex. ABB 800XA och Siemens PCS7.
 • I tjänsten kan det ingå konstruktionsjobb så det är meriterande om du har kunskap inom CAD.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi tror att du som söker kanske jobbar på en instrument/automationsavdelning, som konsult, entreprenör eller på ett säljbolag inom instrumentering. Som person är du noggrann, strukturerad och självgående. Du är social och uppskattar ett gott teamarbete. Du har lätt för att knyta nya som såväl upparbetade kontakter.

Vi
erbjuder:


COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på - ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt och med moderna verktyg.
COWI är ett stabilt företag med gott renommé som satsar på våra medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Med kontor över hela världen finns det möjligheter att arbeta utanför Sverige.

Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa Malou Magnusson, rekryteringskonsult på telefon: 0707-58 87 45

Välkommen med din ansökan!

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 6500 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien, varav 1000 medarbetare i Sverige. COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö samt byggnad och fastighet. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden. COWI är ledande när det gäller att driva och genomföra industriprojekt inom process- och energiområdet. Våra insatser, både inom Sverige och internationellt, har gjort avtryck inom stora delar av den svenska processindustrin.

Sökord: PLC, Siemens, PCS7, ABB, automation, instrumentavdelning, CAD, SCADA, fälbussteknik, programmering, automatikskåp, styrsystem, reglersystem, autoamtionsingenjör, processindustrin, automationsteknik, konstruktionsuppdrag, processinstrumentering, HMI programmer, automation ingeneer, electrical designer
Jobbfakta
Publicerad

24 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 juni

Om företaget

Intenso Teknikrekrytering är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och it. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.