Automation/Instrumentkonstruktör - Stenungsund

Om jobbet

Till vår Engineering avdelning med säte i Stenungsund söker vi:

Ingenjör inom Automation/Instrumentkonstruktion

Vi ser framgent en större efterfrågan på våra ingenjörstjänster och projekt och söker därför en erfaren Instrument/Automations ingenjör med minst 5 års erfarenhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en medarbetare som har inriktning på instrumentkonstruktion med minst ett av följande teknikområden;
  • Fältkonstruktion
  • System
  • Processanalys
Som ingenjör inom Bilfinger kommer du att huvudsakligen arbeta i projektform inom processindustri och energi. Du kan komma att arbeta med förstudier, beräkningar, projektering, konfigurering, test & i drifttagning, felsökning och utredning samt ibland handleda mindre erfarna konstruktörer. Vi erbjuder att arbete med stor teknisk spännvidd där det finns möjlighet att fördjupa sig.

Uppdrag utförs i våra lokaler eller på plats hos våra kunder i västra Sverige. Du kommer ofta att ha en ledande roll för att uppnå satta mål och kan komma att leda annan personal. Vi söker en person med gedigen yrkeserfarenhet.

Kunskap, färdighet & erfarenhet
  • Intresse och erfarenhet av hälsa-, miljö- och säkerhetsfrågor.
  • Företagsekonomisk förståelse.
  • Akademisk ingenjörsutbildning, alternativt lägre ingenjörsutbildning med längre erfarenhet av instrumentkonstruktion inom processindustrin.
  • Lång erfarenhet av installationer av instrument inom processindustrin.
  • Erfarenhet av AutoCAD, SAP, SIL, Smartplant och styr/säkerhetssystem.
  • Vilja att handleda mindre erfarna konstruktörer i projekt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska - tal och skrift.
Flexibilitet och samarbetsförmåga ser vi som viktiga personliga egenskaper. Att du tar initiativ är självklart på samma sätt som att du är noggrann och har en god administrativ och kommunikativ förmåga.

Kontaktperson
Morgan Leven, El / Instrument chef, tel: 0303-85691

Fackliga kontakter
Björn Andersen, Unionen, tel: 0733-855731
Jobbfakta
Ort
Stenungsund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ingår i Bilfingerkoncernen som består av cirka 70 000 anställda runt om i hela världen. I Sverige består verksamheten av 1100 anställda med verksamhet i hela landet, huvudkontoret ligger i Kungälv. Vår kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin. Läs mer om oss på: http://www.is-sweden.bilfinger.com/

Hos oss på Bilfinger är vi angelägna om att skapa värden och förbättringar tillsammans med våra kunder. Vår absolut viktigaste resurs i detta arbete är våra kompetenta medarbetare och kombinationen av våra anställdas färdigheter. I vår verksamhet står höga krav på kvalitet, säkerhet och kompetens i fokus. Som anställd erbjuds du att vara en del av en företagskultur baserad på engagemang, ansvarstagande och affärsinriktning i ständig utveckling. Bilfinger är ett hållbart företag med finansiell styrka och tillväxtambition.