Artikelansvarig komponentingenjör till ruag space

Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för elektronik på komponentnivå? Vill du vara en del i utvecklingen av produkter som måste klara de allra tuffaste kraven i den extrema miljö som rymden erbjuder? Har du dessutom en avslutad högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektroteknik eller teknisk fysik? Då har vi tjänsten för dig! Tjänsten som artikelansvarig komponentingenjör på RUAG Space ska tillsättas omgående, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för RUAG Space räkning en artikelansvarig komponentingenjör. RUAG Space förser raketer och satelliter med högkvalificerad utrustning och behöver nu stärka upp sektionen för Komponent, Material och Processteknik med ytterligare en engagerad medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RUAG Space önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och tillsvidare arbeta som konsult hos RUAG Space.

Arbetsuppgifter

Som artikelansvarig komponentingenjör kommer du att ha huvudansvar för utvärdering av komponentval i olika projekt, kvalitetskrav och framtagning av inköpsunderlag för komponenter. Du kommer att vara involverad i felutredningar och driva komponentstudier för framtida projekt. Du kommer att vara delaktig i flera projekt samtidigt i alla dess faser, från offertering, konstruktion till produktion. Det förväntas av dig att du är med att bidra med förbättringsförslag för att stärka RUAG Space konkurrenskraft.

Du kommer tillexempel att:
 • Ansvara för utvärdering av komponentval och komponenters kvalitet
 • Följa upp komponenttester
 • Ha dialog med leverantörer
 • Granska underlag och skriva specifikationer
Du kommer att tillhöra sektionen Komponent, Material och Processteknik vilka i dagsläget består av 18 medarbetare. Sektionen arbetar gentemot samtliga produktområden på RUAG Space; Antenn, Digital och Mikrovågselektronik.

Vi söker dig som
 • Är högskole- eller civilingenjör inom exempelvis elektroteknik eller teknisk fysik
 • Har ett brinnande intresse för elektronik på komponentnivå
 • Har flytande språkkunskaper i både svenska och engelska
Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, men det viktigaste att är att du har ett gediget intresse för elektronik på komponentnivå och teknik i allmänhet. Vi ser gärna både seniora och juniora sökanden till denna tjänst.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering och vi ser att du som söker är driven och har lätt för att arbeta över gränserna i olika projekt. Sektionen fungerar som en supportfunktion till projekten i de olika produktområdena och periodvis är det ett högt tryck, därför är det viktigt att du är servicemedveten samtidigt som kan arbeta fokuserat med många olika uppgifter samtidigt. Du arbetar självgående men trivs också i grupp och stor noggrannhet är en självklarhet i ditt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, konsultuppdrag tillsvidare
 • Placering: Kallebäck, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Göteborgs stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget

RUAG Space förser raketer och satelliter med högkvalificerad utrustning, utvecklar och tillverkar datorsystem, mikrovågselektronik, antenner och mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer. De har hela produktflödet från design till tillverkning inom företaget. Läs mer om företaget på deras RUAG Space