Vägtrafikledare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vägtrafikledare

Arbetsuppgifter
Som vägtrafikledare kommer du bland annat att övervaka det statliga vägnätet i region nord. Du kommer kontinuerligt att ge trafikinformation via webb och trafikradio. Du analyserar och prognostiserar kommande trafikpåverkande händelser t.ex. väder och trafikstörande arbeten.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat trafikinformation, vilket innebär att informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS med flera via tekniska informationssystem och telefonkontakt om läget på de statliga vägarna. Vidare ingår vägtrafikledning, det vill säga att styra och leda trafiken med hjälp av olika tekniska system. Du hanterar störningar vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet. Detta sker genom nära kontakt med driftorganisation för undanröjande av hinder. Det ingår även att stödja krisledningen vid avvikande händelser, främst kring informationshantering. Trafikledningscentralen är ofta kanalen in när något oförutsett händer.

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt, alla dagar året runt.

Du kommer att genomgå en utbildning/praktik internt och den kommer att ske i Gävle.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska språket samt goda kunskaper i tal på engelska.

Du har god datorvana, ett intresse för trafikfrågor samt förmågan att kunna läsa och tolka kartor. Det är meriterande om du har god kunskap om aktuellt vägtrafikområde, region nord. Har du erfarenhet från arbete på väg, vägtrafikområdet, trafikledning eller trafikinformation ses även det som meriterande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsplats (t.ex. SOS, polisen, flyg, driftledning).

Körkort B är ett krav.

Som person är du självgående, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Som vägtrafikledare är det viktigt att du kan hantera flera arbetsuppgifter samtidigt därför är det viktigt att du är stabil och kan prioritera självständigt. Du behöver ha förmågan att i ett högt tempo kunna analysera och ha en god problemlösningsförmåga. Du tänker och agerar proaktivt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-12

Upplysningar

Enhetschef Roger Hallman
070-724 53 59

Saco Maria Vestrin
010-123 1165

ST Bengt Gruvman

SEKO Michael Wennerberg
010-123 1548
Jobbfakta
Kontakt

Ring Roger Hallman, 070-724 53 59

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.