Senior projektledare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Senior projektledare

Arbetsuppgifter
Som Senior projektledare på enheten Projektutveckling har du förmågan att förstå och relatera till organisationens syfte, mål och strategier.
Du arbetar med att utveckla Trafikverkets roll som beställare inom underhållsentreprenader. Vi arbetar i team med att identifiera, utveckla och implementera arbetssätt och metoder som ska generera en bättre och effektivare hantering av de leveranser som vi köper. För att du ska trivas i rollen behöver du vara prestigelös och ödmjuk inför dina uppdrag och de personer som berörs av dem.

Du kommer ingå i olika utvecklingsprojekt och förväntas vara mycket erfaren inom underhållsentreprenader och projekthantering. Du förväntas ha mycket god kunskap om projektledning och kommer agera både i arbetsgrupper, som projektledare och i styrgrupper. Vidare kommer du att genomföra utredningar och självständigt föreslå lösningar eller vägval att gå vidare med.

Arbetet innebär resor i tjänsten, både inom och utom Sverige. Du kommer självständigt kunna påverka hur planeringen av arbetsuppgifterna genomförs.
I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i branschgrupperingar och föra Trafikverkets talan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen/universitetsutbildning 220 hp (180p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har en dokumenterad och bred erfarenhet inom underhållsentreprenader eller liknande verksamhet inom både väg- och järnvägssystemet. Erfarenhet av internationellt projektarbete är meriterande.

Som person har du ett strategiskt perspektiv, du förstår verksamhetsstrategier och prioriteringar och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. Vi söker dig som är ödmjuk och prestigelös. Vidare har du förmåga att skapa samarbete med personer på olika nivåer i organisationen och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende i dina relationer.

Du har lätt för att utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

B körkort är ett krav för tjänsten.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-20

Upplysningar

Enhetschef Björn Eklund
010-123 92 35

Saco Jonas Sjöholm
010-123 8380

ST Stefan Kratz
010-124 1783

SEKO Urban Haglund
010-124 1702
Jobbfakta
Kontakt

Ring Björn Eklund, 010-123 92 35

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.