Produktionschef Fjärrvärme

Om jobbet

- klimatsmart ledare

Ditt uppdrag:
Tillsammans med kompetenta medarbetare vill du bidra till att Sandviken fortsätter utveckla klimatsmart fjärrvärme. Som produktionschef ansvarar du, tillsammans med 15 medarbetare, för drift och produktion vid kraftvärmeverket i centralorten Sandviken samt vid panncentralerna i Järbo och Storvik. Avdelningen har även drift och underhållsansvar för elva vattenkraftstationer.
Sandviken Energi arbetar utifrån strategin "Operationell överlägsenhet" med kontinuerliga förbättringar enligt en utvecklad modell för resultatorienterad styrning. Av produktionschefen krävs därför god förmåga till kontroll och uppföljning av processerna vilka är under kontinuerlig utveckling för att optimera utfallet.
Sandviken Energi och affärsområdet Kraft & Värme deltar i flera intressanta utvecklingsprojekt inom bl. a. miljö och effektivisering med organisationer lokalt/regionalt, samt forskningsprojekt med flera universitet.

I chefsrollen ingår sedvanligt ansvar för personalutveckling, arbetsmiljö och den egna enhetens ekonomiska- och verksamhetsmässiga uppföljning och du rapporterar till affärsområdeschef. Affärsområdet omsätter 160 miljoner.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har god erfarenhet inom värmeproduktion från kraftvärmeverk eller likvärdigt, ex. processindustri. Du har relevant examen med inriktning mot teknik/energi och gedigen erfarenhet av att ha arbetat i ledande befattning. Meriterande är om du är van med förhandling vid inköp och kunskaper inom LUF.
Som person är du strategisk, analytisk, tydlig och trygg som ledare. Tjänsten är säkerhetsklassad - säkerhetsklass 3.
Jobbfakta
Ort
Sandviken
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Torgny Balkefors, 0733434769

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 nov

Om företaget

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, vattenkraft, bredband, gatuunderhåll samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi nästan 150 medarbetare och omsätter mer än 420 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet. www.sandvikenenergi.se