Om jobbet

-Vi söker dig som vill vara med och utveckla den moderna industristaden

Uppdraget:
Sandviken med sina nästan 40 000 invånare är en del i ett av Sveriges största industrikluster, Bergslagen. Sandviken med sin innovativa industri är ett industriellt nav, med internationell lyskraft som ligger i framkant inom många områden. Sandviken är en av Sveriges mest forskningsintensiva kommun med en modern Science park, närhet till två högskolor och med ca 700 aktiva forskare inom akademi och industri.

Näringslivskontorets uppgift är att skapa förutsättningar för tillväxt, gott företagsklimat och innovativa mötesplatser där nya idéer formas och nya företag kan förverkliga sina drömmar. Näringslivskontoret arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att nya företag skapas, att befintliga företag kan utvecklas på orten, men också med att attrahera nya företag att etablera sig i kommunen. I deras arbete samverkar de med kommuner, företag, organisationer, högskolor/universitet, kluster och nätverk för att skapa dynamiska och flexibla förutsättningar för att möta morgondagens utmaningar.

Vem söker vi?
Vi söker dig med erfarenhet från näringslivet, gärna på en ledande befattning. Ditt arbete har innefattat relationskapande aktiviteter som försett dig med ett brett kontaktnät och insikter om näringslivets villkor, och god förståelse för företagandets villkor. Erfarenheter och god kännedom om kommunal eller statlig verksamhet är meriterande.

Personen vi söker ska vara en möjliggörare genom sitt engagemang och sin goda kännedom om omvärlden, har ett samhällsintresse och kan leda gemensamma utvecklingsprojekt. Vi söker en lagspelare över organisationsgränser som är van att arbeta självständigt och har en strategisk samt operativ förmåga.

Du har en relevant akademisk utbildning, kanske inom företagsekonomi, juridik eller teknik, alternativt har du genom annan utbildning eller erfarenhet förvärvat likvärdiga kunskaper.
Du har god förmåga att uttrycka dit enkelt och tydligt i skrift både på svenska och engelska, samt erfarenhet av att hålla presentationer, seminarier, workshops och föredrag. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, att du är utåtriktad, självgående, analytisk och resultatinriktade.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Torgny Balkefors, 0733434769

Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 38 000 invånare. www.sandviken.se