Markförhandlare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Markförhandlare

Arbetsuppgifter
Vi söker markförhandlare till Gävle.

I tjänsten som markförhandlare kommer du att handlägga markåtkomstfrågor i samband med byggande av väg och järnväg m.m. Arbetet innebär deltagande i projekt från tidig utredning tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Exempel på arbetsuppgifter är formaliafrågor i väg- och järnvägsplaner, värderings- och tillståndsfrågor, avtalsfrågor, skadeståndsärenden m.m. Som markförhandlare kommer du också att företräda och biträda Trafikverket inför lantmäterimyndighet, domstol och andra myndigheter.

Som markförhandlare är du även ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och andra myndigheter. Arbetet innebär ibland möten och förhandlingar utanför kontorstid, till exempel samråds- och granskningsmöten med allmänheten och lantmäterisammanträden.

Kvalifikationer
Du har civil-eller högskoleingenjörsexamen inom Lantmäteri alternativt samhällsbyggnad eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.

Du har kunskap och erfarenhet av markåtkomstlagstiftning, värdering och att upprätta olika typer av fastighetsrättsliga avtal.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet som förrättningslantmätare, markingenjör eller motsvarande som vi bedömer likvärdig.

Då arbetet innebär många kontakter med fastighetsägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utom Trafikverket lägger vi stor vikt vid att du är duktig på att kommunicera smidigt och att du kan skapa goda relationer både internt och externt. Vi söker dig som är ansvarstagande, problemlösare samt har en förmåga att jobba både självgående och som en del i ett projektteam. Du tycker om utmaningar och har en tydlig vilja att delge andra medarbetare dina kunskaper och erfarenheter.

Det är ett krav att du har körkort för personbil, då tjänsten innebär en del resor.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-01-02

Upplysningar

Enhetschef Susanna Klang
010-123 73 69

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Magnus Holmström
010-123 9888

Saco Susanna Ström
010 123 19 70
Jobbfakta
Ort
Gävle
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Kontakt

Ring Susanna Klang, 010-123 73 69

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 jan

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.