Handledare till förvaret i Gävle

Om jobbet

Vi söker Handledare till Förvaret Gävle. Har du den personliga kompetens och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbete i statlig tjänst.

Förvarsverksamheten är en del av Migrationsverkets arbete med återvändandeuppdraget. I det ingår att i låst miljö hålla förvarstagna tillgängliga för utredning och/eller återvändande. Har du den personliga kompetens och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbete i statlig tjänst.

Information om uppdraget

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket.

Arbetsuppgifter

Du ingår i ett av enhetens arbetslag och i nära samarbete med dina arbetskamrater ansvarar du för att tillse att syftet med förvarstagandet upprätthålls. Det innebär att du kommer få arbeta med säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter såväl som med omvårdnadsuppgifter. Tillsammans med övriga arbetskamrater har du bl.a. ansvar för besökshantering, sociala samtal, organiserad sysselsättning och övriga praktiska arbetsuppgifter som berör förvarstagna. Du deltar aktivt i säkerhetsarbetet vid förvarsenheten och genomför bevakning på utegårdarna, visitationer, inräkning och medföljer på transporter i enlighet med gällande regler och rutiner.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens. Meriterande är om du har någon form av utbildning inom akut omhändertagande, hjärt- och lungräddning, motiverande samtal eller någon annan samtalsmetodik som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av arbete i regel- och rutinstyrd verksamhet med människor/klienter i fokus. Särskilt meriterande är tidigare arbete där det finns tydliga krav på att följa säkerhetsrutiner eller erfarenhet från annan myndighet/offentlig. Har du tidigare erfarenhet från säkerhetsarbete som exempelvis väktare eller ordningsvakt anses även detta som meriterande för tjänsten. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor i låsta miljöer där den egna förmågan att lösa och hantera konflikter ställs på prov.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska. Talar du andra språk utöver dessa obehindrat ses det som meriterande för tjänsten. Tjänsten kräver att du som söker har B-körkort. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet i rekryteringen.

* För att söka tjänsten använder du dig av följande länk. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida.

Upplysningar

Tjänstgöring kan ske dag/kväll eller natt efter schemaläggning.

Vi tillämpar individuell lönesättning.
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månader provanställning
Tillträde: Snarast med hänsyn till uppsägningstid
Stationeringsort: Gävle

Kontakt
För ytterligare information kring tjänsten kontakta Mattias Johansson mattias.b.johansson@migrationsverket.se
För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Anders Karlsson, Academic Work via e-post migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Ange annonstitel och annonsid i rubriken på ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Jobbfakta
Ort
Gävle
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 dec

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar Migrationsverket emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. De vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Visionen är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. De strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Observera att din ansökan inte behandlas här. Vi tar endast emot ansökningar via Migrationsverkets rekryteringssystem så för att komma med i urvalet vänligen sök via länken: http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=2984&rmlang=SE