Drifttekniker

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Drifttekniker

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker ansvarar du för en proaktiv anläggningsövervakning och hantering av avvikelser och risker i Trafikverkets järnvägsanläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera och hantera avvikelser, t.ex. genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll.

Som drifttekniker utgör du ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser. Du har kontakt med andra myndigheter i samband med olyckor och andra allvarliga tillbud.

Du dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra IT-system.

Du deltar i driftsättningen av nya anläggningar med tillhörande tekniska system.

Arbetet innebär övervakning i kontrollrumsmiljö och arbetstiderna är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och vana av kontrollrumsarbete med övervakning. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Arbetet som drifttekniker ställer stora krav på god uppmärksamhet, simultankapacitet och koncentrationsförmåga.
Du ska vara noggrann, strukturerad och planerande i ditt arbetssätt. Du måste kunna kommunicera och samarbeta, men också kunna ta egna beslut, i krävande situationer.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan analysera och agera korrekt utifrån komplex information samt ha lätt för att snabbt ställa om till förändrade förutsättningar. Du ska ha ett gott omdöme och vara samvetsgrann i ditt arbete.

Om du går vidare efter urvalstesterna får du genomgå en hälsoundersökning, där bland annat god syn och normalt färgseende är ett krav för att bli godkänd.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser. Så kolla din mail regelbundet under denna tid!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-15

Upplysningar

Enhetschef Per-Erik Jonsson
010-124 1747

Saco Maria Vestrin
010-123 1165

SEKO Michael Wennerberg
010-123 1548

ST Bengt Gruvman
Jobbfakta
Ort
Gävle
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Kontakt

Ring Per-Erik Jonsson, 010-124 1747

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.