Automations Ingenjör (inriktning robotautomatisering)

Om jobbet

Om företaget

SensAir är på väg att bygga upp en helt ny produktionslinje med toppmodern robotutrustning för att öka produktionen med en miljon enheter per år. Detta för att möta de ökade kraven på volymer och kvalitet från bilindustrin. Vi har idag ett nära samarbete med Hella om att tillverka sensorer för den globala bilindustrin. Vi söker dig som arbetat med att automatisera montering av elektronik och mekanik. Du känner att du är redo att steget upp till att vara den som är specialisten och vara ledande inom företaget på området.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en automationsingenjör som ska ansvara för installation och uppbygnad av denna nya produktionslinje. Du ingår i avdelningen produktionsteknik vilken ansvarar för drift och underhåll av våra produktionslinor och system. Vi arbetar med att effektivisera produktionen och industrialisering av nya produkter. I avdelningens ansvar ingår produktionsberedning, arbetsinstruktioner, kvalitetsuppföljning och metodutveckling.

Du erbjuds en kvalificerad och självständig tjänst i en proffesionell och internationell miljö med bilindustrin som kund och kravställare. I arbetet som automationsingenjör arbetar du tillsammans med våra maskinleverantörer och kunder för att sätta upp nya automatiserade produktionslinor. Du leder det tekniska arbetet vid införande av ny teknik och nya arbetsmetoder. Du ingår även i produktionstekniska internationella forskningsprojekt och kommer jobba med att:
 • Leda arbetet med att upphandla och installera en helt ny toppmodern robotlina för en miljon enheter
 • Teknisk projektledare vid upphandling och installation av nya produktionsutrustningar
 • Ansvara för delar i forskningsprojekt för utveckling av nya produktionssystem och automationslösningar
 • Arbeta tillsammans med högskolor och universitet för att utveckla nya automationslösningar för framtidens produktion
 • Delta som produktionsteknisk kravställare i produktutvecklingsprojekt
 • Delta i industrialiserings projekt av nya produkter
 • Att initiera och driva systemutveckling och automatisering som främjar vår effektivitet.
Din profil

Vi söker dig med tidigare automationserfarenhet från tillverkande företag. Du har tidigare erfarenhet av att driva och/eller medverka i projekt samt vill arbeta med ständiga förbättringar. I arbetet ligger stort fokus på dialog, förankring och att samarbete med många olika grupper. Du kommer att medverka i att utveckla SensAirs framtida högeffektiva produktionssystem.
 • Du har utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå med minst 5 års erfarenhet av automatiserad produktion
 • Du har praktisk erfarenhet av att sätta upp robotceller för automatiserad produktion
 • Du har god teknisk förståelse och har erfarenhet av att arbeta självständigt på ett internationellt plan
 • Hög kompetens inom IT, program och teknisk dokumentaion
 • Du kan formulera dig obehindrat i tal och skrift, på svenska och engelska
För att lyckas i rollen som automationsingenjör krävs det att du är driven, trivs att jobba i grupp, självgående och van att ta eget ansvar. Du tar ägarskap och driver saker framåt och förstår hur du kan skapa värde för företaget. Vidare har du en förståelse för produktionsekonomi, är resultatorienterad, strukturerad och en bra lag spelare. Du är en problemlösare och drivs av att genomföra förbättringar, kan prioritera och även hantera många parallella uppgifter. I din roll kommer du att bygga och underhålla nätverk samt relationer, och vi förutsätter därför att du har god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att lyssna och förstå organisationens komplexitet samt en god portion integritet, tålamod och uthållighet i ditt arbete.

SenseAir samarbetar med Clockwork Rekrytering. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt dock senast 13 november. För mer information ring gärna rekryteringskonsult Sofie Lambertsson tel. 0733-51 27 21.
Jobbfakta
Ort
Hudiksvall
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Kontakt

Ring Sofie Lambertsson, 073-351 27 21

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

SenseAir AB, är ett expanderande, innovationsbaserat gassensorföretag med miljöinriktning, beläget i natursköna Dellenbygden i Hälsingland. Företaget utvecklar och producerar infraröda gassensorer och har hela världen som marknad. Med 20 års erfarenhet och samarbete i olika high-tech-konsortier har SenseAir skapat en stor och bred teknikbas samt ett unikt ´know-how´ i produktionsmetodik för gasmätare och är världsledande inom sin nisch. Våra sensorer kan bl.a. användas till: behovsstyrd ventilation, personsäkerhet, växtoptimering, framtidens hälsovård, miljöövervakning ute/inne, energioptimering m.m