Assistent/administrativt stöd

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Assistent/administrativt stöd

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar administrativt stöd vid planering och genomförande av det dagliga arbetet i verksamheten.

I rollen ingår bland annat ekonomihandläggning i form av distribution, kontering och bevakning av fakturor. Det ingår även att säkerställa att beslut signeras och diarieförs, att fördela kundbehovsärenden och hantera hotell och konferensbokningar.

Vidare ingår administrativt stöd till chefer och medarbetare samt utveckling, förvaltning och utbildning av regionens webbaserade arbetsrum (Sharepoint 2013). I rollen ingår även sekreteraruppgifter i första hand för ledningsgruppen men även stöd till regionens verksamhet. Det ingår även att ta fram och sammanställa interna presentations- och informationsmaterial.

Kvalifikationer
Du har gymnasieexamen med administrativ eller ekonomisk inriktning. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom kommunikation.

Relevant arbetslivserfarenhet om minst 2 år krävs. Arbetet kräver goda kunskaper i Office och Agresso samt är det meriterande med kunskap i Sharepoint.

Som person är du kommunikativ, du kan förmedla information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du har förmågan att ta egna initiativ och en god samarbetsförmåga. Du har ett problemlösande förhållningssätt där du snabbt kan ta in ny kunskap och genomföra förnuftiga lösningar.

I rekryteringsprocessen kan urvalstester komma att användas. Intervjuort är Borlänge.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-01

Upplysningar

Enhetschef Anna Gabrielsson
010-123 9232

Säkerhetschef Annica Åberg

Saco Peter Johansson
010-123 5928

ST Jerk Wiktorsson
010-123 1104

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Gävle
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Kontakt

Ring Anna Gabrielsson, 010-123 9232

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.