Mek/Media chef - Orkla Foods Sverige

Om jobbet

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng´s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Simrishamn, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Till vår underhållsorganisation söker vi nu en driven underhållsledare som ska ha det övergripande ansvaret för Mek/Media organisationen och vars uppdrag blir att driva och utveckla avdelningen mot fastlagda mål.

Du rapporterar till Underhållschef och kommer att vara placerad på vår produktionsanläggning i Eslöv samt ansvara för 12 medarbetare med 3-skifts arbete.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta för att Eslövsanläggningen ska ha en driftsäker maskinpark och säkerställa rätt prioritering av våra resurser. Du har personal-, arbetsmiljö- och resultatansvar för arbetsgruppen och genom ett tydligt och driftsnära ledarskap samt god kommunikation skapar du delaktighet och rätt förutsättningar för dina medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat:
  • Personalansvar för medarbetare inom Mek/Media organisationen
  • Säkerställa vårt planerade och avhjälpande underhåll.
  • Bedriva förbättringsarbete inom organisation, underhåll samt kvalitet.
  • Ansvara för projekt, både gällande nyinstallation och reinvesteringar.
  • Arbetsmiljöansvar för vår verkstad, samt stor delaktighet i fabrikernas arbetsmiljöarbete.
  • Styrning och uppföljning av underhållskostnader och investeringar inom fastlagda budgetramar.
  • Vara delaktig i upphandlingar och projekt och där säkerställa rätt prestanda.
Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör, eller har motsvarande arbetslivserfarenhet, och som har goda kunskaper inom verkstadsteknik samt erfarenhet av produktion eller tillverkning.

Du har flera års ledarskapserfarenhet. En viktig del av ditt arbete blir att genomföra större förändringsarbeten, och du bör därför ha erfarenhet av ekonomisk styrning mot budget eller andra måltal samt har en förmåga att leda och entusiasmera personal vid förändringar. Meriterande är också om du har kunskap om och erfarenhet av införande av olika underhållsstrategier eller att du arbetat med förbättringsarbete såsom LEAN eller liknande.

Som person är du positiv, strukturerad och drivande. Genom ett arbetssätt präglat av fokus på ständiga förbättringar och med samarbete uppnår du engagemang och resultat Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap och personlighet. Du behärskar engelska i tal och skrift och har god datavana. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Tjänsten är på heltid och det kan förekomma resor i tjänsten. Din arbetstid ska kunna anpassas till behovet av att träffa övriga medarbetare.

Kontaktperson

Då vi samarbetar med Badenoch & Clark i denna rekrytering är du välkommen att kontakta Pernilla Börjesson, rekryteringskonsult Badenoch & Clark, på telefon 073-684 70 81 alt via e-post pernilla.borjesson@badenochandclark.se om du har frågor om tjänsten.

Sök snarast då vi vid denna rekrytering tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdagen är den 16 februari 2017.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta

Ring Pernilla Börjesson, 020-15 18 18

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 mars

Om företaget