Systemtekniker IT

Trafikverket · Data & IT · 18 dec

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.
Systemtekniker IT

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på sektion IT-säkerhet med främst tekniska sårbarhetsanalyser och penetrationstester i syfte att identifiera om det finns presumtiva hot och brister i informationssäkerheten i olika lösningar och vilka risker detta medför, samt bedöma sannolikheten för att brister kommer att utnyttjas för att realisera hot.

Som Systemtekniker inom IT är du delaktig i att bygga upp och verka i en proaktiv verksamhet vars syfte kommer att vara att kontinuerligt sammanställa trendanalyser och kartlägga hot och sårbarheter i Trafikverkets IT-miljöer.

Du kommer utföra och delta i utförandet av tekniska förstudier och utredningar inom informationssäkerhetsområdet. Omvärldsbevakning och att hålla sig á jour inom området är också en del av dina uppgifter.

Kvalifikationer
Du har mångårig arbetslivserfarenhet av arbete som IT-systemtekniker eller liknande roll. Du har erfarenhet från arbete inom IT-säkerhetsområdet. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom Trafikverket eller annan statlig eller kommunal myndighet.

Du har god kunskap och arbetslivserfarenhet av arbete med Microsoft Windows client/server-produkter och miljö.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med analys-/penetrationsverktyg.

Det är viktigt att du har ett gediget intresse att arbeta med IT- och informationssäkerhet som helhet och med specialinriktning mot analyser.
Du bör kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då du kommer sammanställa rapporter och presentera för beställare av analyser.

Som person är du lösningsorienterad och har god initiativförmåga. Arbetet kräver att du är självgående och tar stort ansvar. Eftersom du kommer att ha kontakter både internt och utanför IT-avdelningen ställs krav på att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-18

Upplysningar

Sektionschef Monica Haapasaari
010-125 7311

ST Arne Gradin
010-125 7264

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemadministration
Kontakt

Ring Monica Haapasaari, 010-125 7311

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.