Systemspecialist Oracle DB

Trafikverket · Data & IT · 27 okt

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Systemspecialist Oracle DB

Arbetsuppgifter
Som systemspecialist arbetar du med drift och underhåll av Trafikverkets databaser och tillhandahåller samt förmedlar direkt och indirekt IT-stöd till verksamheten.

Trafikverkets Oracle databasmiljö körs på både Solaris, Linux och Windows med hårdvara både från Oracle, HP och Cisco. Vi arbetar primärt med Oracle samt med fokus på RAC och DataGuard. Trafikverket använder även andra databaser såsom, MSSQL, MariaDB/MySQL.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom databas, övervakning server, nätverk, lagring och backup. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra internationella leverantörer. I arbetet kommer du att arbeta med olika team för att förstå och kartlägga/mappa processer och bygga monitoreringar enligt definitioner och krav. Utifrån problemanalyser skapar och rekommenderar du nya lösningar utifrån verksamhetens behov.

Du är expertstöd i den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Indirekt stöd förmedlar du genom tillhandahållande av säker tillgänglighet till data och funktion samt avseende förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön. I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner såväl som anvisningar samt underhåll.

Du kommer främst att arbeta med Oracle, men det kan även förekomma jobb i andra databaser.

Det krävs av dig att du har djup förståelse av Oracles arkitektur och funktion;

kan säkerhetsställa att databaserna fungerar 24/7 samt övervaka och patcha system efter behov.

Stor del av arbetet kräver utveckling och underhåll av script som krävs för automatiska operationer.

Driftmiljöerna är i huvudsak placerade i Borlänge, Gävle, Stockholm och Göteborg.

Driftberedskap ingår i tjänsten.

Resor i Sverige och utlandet ingår i tjänsten.

Placeringsort är Borlänge, Gävle eller Stockholm

Kvalifikationer
Vi söker dig med en bred kompetensbas inom IT området och med spetsen inom Oracle DB.

Du har flerårig erfarenhet som Oracle DB där du arbetat med:

Real Application Cluster, SQLPLUS, ORACLE RDBS, DATAPUMP, Recovery MANager.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom flera av följande områden:

Shell(bash/ksh), Python, Solaris/Linux, Exadata, PL/SQL, DB Performance & SQL-Tuning,

Dataguard, OEM (12/13), Windows, Netcool/Omnibus/Impact,

Dina kunskaper bör vara dokumenterade och certifieringar på efterfrågade produkter är intressanta

Som person är du lösningsorienterad. Eftersom du kommer att ha kontakter inom och utom verksamheten så ställs höga krav på din samarbetsförmåga. De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade och kräver därför analysförmåga och kreativitet/nytänkande samt att du har god förmåga att prioritera rätt saker.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-27

Upplysningar

Stf chef Anders Åström
010-1257779

Sektionschef Hans Bergström
010-125 7007

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST Arne Gradin
010-125 7264

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Systemadministration
Kontakt

Ring Anders Åström, 010-1257779

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.