Strategisk kommunikationschef med engagemang för varumärkesfrågor

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikationschef blir du ansvarig för att leda, samordna och följa upp Mora kommuns strategiska arbete med extern och intern kommunikation. Enheten har också i uppdrag att utveckla och stärka platsvarumärket Mora och varumärket Mora kommun som organisation samt e-strategiska frågor och inflyttarfrågor.

Enheten ska skapa förutsättningar för ett kommungemensamt synsätt och agerande inom kommunikations- och demokratifrågor samt vara ett direkt stöd för kommunens krisledningsorganisation. Stöd och råd till tjänstemän i förvaltningar och enheter i kommunikations- och varumärkesfrågor.
Kommunikationschefen rapporterar till kommundirektören med uppdrag att:
  • Leda, utveckla och följa upp kommunikationsverksamheten i Mora kommun med medborgaren/kunden i fokus.
  • Leda kommunikationsverksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och styrdokument.
  • Leda, samordna, utveckla och följa upp kommunikationsverksamheten så att den bedrivs effektivt, kostnadsmedvetet med hög kvalitet och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut.
  • Medverka aktivt i utveckling av kommunens verksamheter i kommundirektörens respektive kommunledningskontorets ledningsgrupper.
  • Svara för omvärldsbevakning inom kommunikationsområdet.
  • Medverka i utveckling av Mora kommun som attraktiv arbetsgivare och skapa en hållbar kompetensförsörjning.
  • Leda, motivera och utveckla enhetens medarbetare mot måluppfyllelse och ha arbetsgivaransvar.
  • Företräda kommunen i olika nätverk och i kontakter med näringsliv, myndigheter och organisationer utifrån kommunikationsenhetens ansvarsområden.
  • Skapa goda förutsättningar för delaktighet och engagemang med målgruppens behov i centrum.
Din profil

Vi söker dig med högskoleexamen samt mycket goda kunskaper inom kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet att ha verkat i en politiskt styrd organisation. Du har vana att jobba med utvecklingsarbete och kommunikation på en strategisk nivå och har erfarenhet av varumärkesarbete. En förutsättning för uppdraget är mycket god förmåga att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Mycket viktigt att du är tydlig och engagerad i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt vilket också innebär att du lyssnar och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara för berörda.

Du arbetar mycket bra med andra människor och din tidigare erfarenhet och personlighet gör dig till en stabil person med god självinsikt. Du har hög integritet med väl grundade och tydliga värderingar samt förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Uppdraget kräver också att du har förmåga att vara kreativ i kombination med ett strukturerat arbetssätt. Du är reflekterande och kan belysa och analysera frågor och konsekvenser i ett större sammanhang.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marit Sandgren, tel 0733-512 729.

Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 23 oktober 2016.
Jobbfakta
Ort
Mora
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Kommunal administration & Ledning
Kontakt

Ring Marit Sandgren, 0733-512729

Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget

Mora i hjärtat av Dalarna! Vid Siljan finns norra Dalarnas centrum för näringsliv, handel, administration och infrastruktur. Morabygden ligger inbäddad mellan Siljans glittrande vatten och blånande berg. Här är det säsong året om tack vare årstiderna, stort utbud av sevärdheter och bra service.

Mora kommun är en regionstad med drivkraft och söker dig som vill utveckla och stärka platsvarumärket Mora i samverkan med såväl externa som interna aktörer. I uppdraget som kommunikationschef kommer du också driva och öka möjligheter till delaktighet och dialog med hjälp av digitala kommunikationskanaler samt fortsätta utvecklingen av Mora kommun mot en mer kommunikativ organisation.

Mora kommun leder arbetet med regionens utveckling och vi har ett flertal processer igång för att flytta fram Moras redan starka position. I detta arbete kommer du också ha i uppdrag att leda, styra och följa upp kommunens press- och mediearbete.