Rekryteringschef

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

På den centrala funktionen HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Vill du följa med på resan?

Inom Central funktion HR finns HR-center som levererar tjänster inom rekrytering, rehabilitering, omställning samt lön och system. Tjänsten är placerad inom HR-center.

Rekryteringschef

Arbetsuppgifter
I rollen som rekryteringschef ansvarar du, tillsammans med din grupp, för att bidra till att Trafikverket har rätt kompetens, på rätt plats, i rätt tid. Du har verksamhetsansvar för att avtalade uppdrag levereras med kvalité. Du har ekonomiansvar som innebär att upprätta budget samt genomföra uppföljnings- och analysarbete.

Vi har nyligen påbörjat ett arbete med att utveckla Trafikverkets rekrytering till nästa nivå. Du är drivande i detta arbete och vet att vägen till framgång är ett positivt och engagerat ledarskap mot gemensamma mål.

På våra kontor i Luleå, Solna, Borlänge, Göteborg och Malmö finns de HR-specialister som du kommer att ha personalansvar för så räkna med att du kommer att resa en del.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av rekrytering. Du har relevant högskoleutbildning inom HR, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av ledarskap. Du bör ha erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt.

Som person är du innovativ och tycker om att leda förändringsarbete. Du är effektiv, drivande och levererar med hög kvalité. Du trivs i ledarrollen och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och samarbetsformer med såväl interna som externa kontakter. Du motiveras av en roll där du är stöd och bollplank till chefer och medarbetare.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-30

Upplysningar

Avdelningschef Liane Jaldemark
010-123 5427

ST Jerk Wiktorsson
010-123 1104

Saco Kjell Fors
010-123 5360

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
HR & Personal
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekrytering
Kontakt

Ring Liane Jaldemark, 010-123 5427

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.