Projektingenjör till Trafikverket

Om jobbet

Har du en teknisk ingenjörsutbildning och är intresserad av att arbeta som projektingenjör i en statlig organisation? Som projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige där vår kund är en ledande aktör. Låter detta som något för dig? Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör, till kontoret i Borlänge. Till tjänsten får du också ett kompetenspaket från Academic Work innehållande allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Arbetet innebär att du får arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt få lära dig allt om anläggningsbranschen. Vår kund är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Vår kund fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer du att arbeta nära och direkt under flera projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, risker, reserver, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö.
 • Medverka vid interna möten och byggmöten där du bland annat kommer att hantera underrättelsehantering.
 • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
Som projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt inom både nyproduktion och förändring av väg-och järnvägsinfrastruktur i Sverige. Du får en roll som projektingenjör och kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningsprogram hos Academic Work som inleds med en grundlig introduktion och där du sedan får varva praktik med teori.

Vi söker dig som

Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom teknik, som exempelvis byggingenjör. Det är meriterande om du har läst en utbildning med inriktning mot väg och vatten.

Efterfrågade specifika kompetenser:
 • Har goda kunskaper i svenska eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på det språket.
 • Har körkort eftersom det kan förekomma resor i tjänsten.
 • Har mycket god datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook.
Det är även meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, process-/tillverkningsindustri, underhållsverksamhet eller statlig verksamhet, men detta är inget krav för tjänsten.

Som person har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en lagspelare som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Du kommer att ha en viktig roll i projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet/kompetens inom ekonomi och/eller dataadministration.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: På Trafikverket i Borlänge
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Borlänge
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 dec

Om företaget

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.